De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Vader, laat Uw wil gebeuren”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Vader, laat Uw wil gebeuren”"— Transcript van de presentatie:

1 “Vader, laat Uw wil gebeuren”

2 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Wat God ván me wil (weet ik uit de Bijbel). Wat God mét me wil (dat weet ik niet, dat moet ik biddend zoeken). Wil van Gods gebod; wil van Gods besluit.

3 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Zondag 49: “Dat we onze eigen wil verloochenen” “en Uw wil … gehoorzaam zijn” Jezus het grote voorbeeld

4 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? “Kunnen jullie niet eens één uur met mij waken?!” “Vader, als het niet mogelijk is…”: Jezus’ innerlijke strijd Hij zal die weg alleen moeten gaan.

5 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Jezus weet: het is níet mogelijk de weg van lijden en dood niet te gaan… Niemand van ons hoeft te lijden als hij. Jezus’ lijden is uniek. Maar hoe leren wij Gods wil gehoorzamen? Wat hij vraagt van mij?

6 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Hoe zoek ik Gods leiding: Advies (betrouwbare mensen) Letten op wat gebeurt Luisteren naar je hart (vrede?) Stil zijn, bidden, wachten op God (antwoordt hij?)

7 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Hoe onderscheid ik Gods stem en mijn eigen motieven of belangen? Bid om kritische doorlichting (door de Geest van God) En: sta open voor Gods wil (en verwacht echt antwoord).

8 Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij. ; 2
Bidden om de wil van God te kennen: 1. Wat wil God van mij?; 2. Wat wil God met mij? Toetsen is ook: kijk naar Jezus! Hij koos niet de makkelijkste weg. Ook ik moet leren dat Gods weg soms een gevecht betekent. Uw wil geschiede = geef me engelentrouw geef me Jezus’ gehoorzaamheid.


Download ppt "“Vader, laat Uw wil gebeuren”"

Verwante presentaties


Ads door Google