De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Romeinse Markt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Romeinse Markt."— Transcript van de presentatie:

1 De Romeinse Markt

2 Groente en fruit Op de Romeinse markt was er veel groente en fruit te koop, je had bijvoorbeeld appels, sinaasappels, en olijven.

3 Kruiden Er werden ook veel kruiden verkocht om het eten lekkerder te maken, maar soms dienden ze ook als medicijn.

4 Kleren en schoenen Op de Romeinse markt had je ook kraampjes waar je schoenen en kleren kon kopen. De schoenen in die tijd waren meestal sandalen van leer. De mannen droegen een toga deze is meestal gemaakt van wol of linnen. De toga kwam tot de knie. De vrouwen droegen ook een toga maar deze kwam tot de voeten.

5 Slaven Op de Romeinse markt waren er ook veel slaven, de slaven waren alleen voor rijke mensen. Slaven konden worden gebruikt voor al het zware werkt, maar ze kregen er geen geld voor.

6 Wijn Op de Romeinse markt was veel wijn. De Romeinen dronken er veel van en het was een van de dranken die het meest werd gedronken, bijvoorbeeld op feesten.

7 Het geld De Romeinse munteenheid bestond gedurende de hele periode van de Romeinse Republiek en bestond uit verschillende valuta, waaronder: As, het meest gebruikt in Romeinse tijd De semis, een halve As De quadrans, een kwart As Ze werden gebruikt van het midden van de 3de eeuw v.Chr. tot de 3de eeuw n.Chr.


Download ppt "De Romeinse Markt."

Verwante presentaties


Ads door Google