De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken"— Transcript van de presentatie:

1 Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken
Deze presentatie gaat over 2 onderwerpen die met printen bij de UM te maken hebben: Er is een speciaal Ricoh print/kopieer/scan-systeem voor het dagelijkse printwerk bij de UM. Printing On Demand (POD) is een bestelservice om gedrukt onderwijsmateriaal te kunnen kopen waar auteursrecht op van toepassing is, de zgn. ‘Readers’. Klik hier om door te gaan.

2 Printen bij de UM Klik hier om door te gaan.
Bij printen met het Ricoh printsysteem zijn voor studenten 4 stappen van belang: Registreer jezelf op de Ricoh MyPrint website (eenmalige actie); Zet tegoed op je online Ricoh print account; Registreer je UM card in het Ricoh printsysteem op een Ricoh print/kopieermachine (eenmalige actie); Print je printopdrachten met je (geregistreerde) UM card. Klik hier om door te gaan.

3 Stap 1: Registreer bij Ricoh MyPrint
Ga naar deze website: Zo ziet het er uit: (de taal staat standaard op Engels, maar die kun je rechtsboven aanpassen naar Nederlands): Klik hier om door te gaan.

4 Typ je UM gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de INLOGGEN knop
Typ je UM gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de INLOGGEN knop. Door in te loggen voor de eerste keer ben je automatisch geregistreerd in het Ricoh printsysteem. Klik op de INLOGGEN knop om door te gaan.

5 Stap 2: Tegoed kopen Hier kun je de hoogte van je tegoed zien rechtsboven. Je kunt nieuw tegoed kopen met behulp van de Tegoed kopen knop. Klik op de Tegoed kopen knop.

6 Kies één van de 3 bedragen om aan je tegoed toe te voegen.
Klik op de € 20 knop om door te gaan.

7 Selecteer de gewenste betaal-methode, klik Volgende en volg de instructies.
Klik op de Annuleer knop om door te gaan.

8 Stap 3: Registreer je UM card voor printen
Ga naar een Ricoh print/kopieermachine in een van de UM gebouwen; Bied je kaart aan het systeem aan: Houd je UM card tegen de kaartlezer. Op het scherm verschijnt: ‘Card not recognized’. Ga door met de stappen hier beneden. Registreer je UM card Druk op ‘User ID’. Voer je UM gebruikersnaam in op het scherm en druk op ‘OK‘. Druk op ‘Password’. Voer je wachtwoord in op het scherm en druk op ‘OK’. Druk op ‘Log in’. Je UM card is nu geregistreerd en gekoppeld aan je UM account en je kunt hem nu gebruiken om te printen, kopiëren en scannen op alle UM printers. Bij een volgend gebruik van een printer hoef je niet weer door deze procedure heen. Log uit door op de ‘Logout’ knop te drukken of veeg met je UM card over de kaartlezer. Klik hier om door te gaan.

9 Stap 4: Print je printopdracht
Je kunt direct printen vanaf alle UM studenten-PC’s via de daarop voorgeïnstalleerde Ricoh printer (er is er maar één). Om te printen vanaf andere (mobiele) apparaten lees de handleidingen op de MyPrint informatie website: Ga naar de dichtstbijzijnde Ricoh machine. Veeg/Houd je UM card over/tegen de kaartlezer. Je wordt nu automatisch ingelogd. Als dit niet werkt of je bent je UM card vergeten, dan kun je ook gewoon inloggen met je UM gebruikersnaam en wachtwoord. Druk op de Follow-You Printing knop. Druk op de printopdracht in de getoonde wachtrij. Druk op de Print knop; je opdracht wordt uitgeprint. Druk op de Logout knop of veeg/houd je UM card weer over/tegen de kaartlezer; dan wordt je uitgelogd. Klik hier om door te gaan.

10 Zo, genoeg over Printen…
We hebben je net door de basisstappen van printen bij de UM geleid. Maar er is nog veel meer te leren/ ontdekken over printen en we adviseren je dan ook om de MyPrint informatie website te raadplegen: Klik hier om door te gaan.

11 Printing On Demand (POD)
Bestel een gedrukte kopie van een reader of blokboek via het POD systeem. Zo kom je er: Ga direct naar de website: “ Klik op de directe link.

12 Op deze startpagina staan 2 belangrijke links:
De knop Aanmelden (rechtsboven) De link naar de handleiding om je te registreren (beneden) Klik op één van beide

13 Vanaf dit punt verwijzen we je graag naar de instructies die de Ricoh zelf biedt.
Het is een tweetalige handleiding in het Nederlands en Engels. Klik a.u.b. op deze link om de handleiding door te lezen alvorens je deze presentatie beëindigt. Klik hier om deze presentatie te beëindigen.


Download ppt "Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken"

Verwante presentaties


Ads door Google