De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda."— Transcript van de presentatie:

1 Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda

2 Wat gaan we doen Onze computer geschikt maken voor het benaderen met een andere computer voor het op- en en downloaden van files Dit met een beveiligde {versleutelde} verbinding

3 Hoe ???? ● Op de linux pc op afstand moet het programma openssh-server geinstalleerd zijn. ● Als er een router tussenzit moet Daar in NAT het ip adress van de pc met open-sshserver ● Op de pc waarmee je de pc op afstand wilt benaderen moet een sftp client programma draaien (b.v. Filezilla)

4 INSTALLEREN OPEN_SSHSERVER

5 INSTELLEN NAT IN ROUTER

6 WAT DOET DEZE INSTELLING ● De van internet komende aanvragen voor service doorverbinden naar de computer waar betreffende server op draait. ● In dit geval dus aanvragen voor ssh-server vanaf internet doorverbinden naar de daarvoor te gebruiken computer.

7 DE ANDERE PC ● Dit kan iedere zijn pc met ieder operating systeem vanuit het lokale netwerk of internet ● Daarop een file transfer programma dat sftp ondersteund (filezilla)

8 FILEZILLA VOORBEELD

9 VERDERE MOGELIJKHEDEN MET SSHSERVER ● Beheren van je pc op afstand met terminal venster (tekstmodus) ● Opstarten grafische programma's op afstand ● Het maken van een schijf op afstand (sshfs)

10 NU IN PRAKTIJK ● Oefening


Download ppt "Fletransport via sshd en fliezilla HCC Linuxwerkgroep Breda."

Verwante presentaties


Ads door Google