De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WiFi netwerk Door Nico Van Damme. Hoe gaan we tewerk? Voorbereiding van de computer(s). Installatie van de componenten. Configureren van de Router. Uittesten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WiFi netwerk Door Nico Van Damme. Hoe gaan we tewerk? Voorbereiding van de computer(s). Installatie van de componenten. Configureren van de Router. Uittesten."— Transcript van de presentatie:

1 WiFi netwerk Door Nico Van Damme

2 Hoe gaan we tewerk? Voorbereiding van de computer(s). Installatie van de componenten. Configureren van de Router. Uittesten van het draadloos netwerk. Beveiligen van het draadloos netwerk.

3 Het voorbereiden van de PC(s) [Start] [configuratiescherm] [netwerkverbindingen] [LAN verbinding] R.M.klikken [Eigenschappen] [Internet protocol (TCP/IP)] [Eigenschappen] ☉Automatisch IP-adres toekennen [Sluiten] [OK]

4 Componenten installeren UTP kabel (RJ45) van modem WAN poort van de router. UTP kabbel van LAN poort PC(s).

5 Configureren van de router Ip-adres van de router opzoeken. – Via [start][uitvoeren][cmd] ipconfig /all Ip-adres v/d router  Standaard gateway Via webbrowser ip-adres router intikken. Alle beveiligingen uitschakelen. Kijken als de pc’s verbinding maken met de router.

6 Beveiligingen instellen Paswoord van de router aanpassen. SSID (naam v/h netwerk) invullen. Broadcast Disable WEP encryptie instellen. Access controle op basis van het Mac adres instellen.


Download ppt "WiFi netwerk Door Nico Van Damme. Hoe gaan we tewerk? Voorbereiding van de computer(s). Installatie van de componenten. Configureren van de Router. Uittesten."

Verwante presentaties


Ads door Google