De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW. Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW. Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels."— Transcript van de presentatie:

1 LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW

2 Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels

3 THEMA De auteur bracht een triestige thema aan haar verhaal waarin Leen de hoofdpersonage verliefd wordt op een studente dat ze in Finland ontmoet. Maar geleidelijk aan beseft ze dat een eventuele relatie met Gil niet mogelijk is. De centrale thema dat weergegeven wordt gaat rondom onmogelijke liefde. We zien de gevoelens van beide personages evolueren.

4 STIJL De auteur maakte gebruik van kleine vierkantige plaatjes dat niet recht geschetst zijn. De personages zijn wazig getekend en dit lijkt alsof de auteur een 3D- effect creëerde zodat het lijkt dat de personages echt bewegen. Er werden verschillende sobere kleuren gebruikt zoals licht bruin, wit en verschillende tinten grijs wat maakt dat het met de Finse winter past.

5 VERHALENDE GRAPHIC NOVEL Leen: Zij is een studente dat op uitwisseling is in Finland. Ze wordt verliefd op een andere studente dat ze ontmoet maar weet niet hoe ze in deze situatie moet handelen. Gil: Zij is een studente dat ook op uitwisseling is in Finland. Gil weet wat Leen voor haar voelt maar ze wilt niet een relatie beginnen omdat het ‘taboe’ is.

6 VERHALENDE GRAPHIC NOVEL Leen: De scene dat mij het meeste aansprak is wanneer Leen terugkeert naar haar land. Ze zit voor de computer een bericht af te wachten van Gil maar zij is helemaal niet van plan om wat nieuws van haar te geven. Hier besef ik zelf hoe dat Leen erover dacht en het was deze eigenschap dat mij het meeste aantrok bij deze personage.

7 BEOORDELING Tijdens het zoeken van een boek kreeg ik de cover te zien en het trok mij aan. Ik zag onmiddellijk dat het een triestige thema was. Na het lezen van de achterflap werd ik meteen ontroerd. Toen ik het boek las vond ik de plaatjes mooi getekend. De kleuren dat werden gebruikt pasten met het thema van het verhaal.


Download ppt "LEEN VAN HULST MELK & SNEEUW. Titel: Melk & Sneeuw Uitgeverij: ’t Verschil Verschijning: 30/11/2011 Vertaling: In het Fins en Engels."

Verwante presentaties


Ads door Google