De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een tekenles over:. Hij was ooit een doodnormale schilder die mooie landschappen schilderde. Dat kon hij vrij aardig, en hij verdiende er ook een goede.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een tekenles over:. Hij was ooit een doodnormale schilder die mooie landschappen schilderde. Dat kon hij vrij aardig, en hij verdiende er ook een goede."— Transcript van de presentatie:

1 een tekenles over:

2 Hij was ooit een doodnormale schilder die mooie landschappen schilderde. Dat kon hij vrij aardig, en hij verdiende er ook een goede boterham mee. Pieter Cornelis Mondriaan werd geboren op 7 maart 1872

3 Maar op een gegeven moment kreeg hij er genoeg van. Hij kreeg een hekel aan versieringen, frutseltjes en tierelantijntjes. Alles moest zo eenvoudig en simpel mogelijk. eerst later In zijn werk zag je dat terug doordat zijn schilderijen anders werden. De vormen werden steeds rechter. De mensen dachten dat hij gek was geworden.

4 Een boom kon je ook tekenen met een rechthoekje als stam, en een paar strepen.

5 Nu hangen de schilderijen van Mondriaan in een museum. Uiteindelijk bestond Mondriaans werk alleen nog maar uit vierkanten en rechthoeken, soms gescheiden door lange zwarte lijnen.

6 De victory boogie woogie Ze zijn heel veel geld waard, wel miljoenen euro’s

7 Opdracht: Maak een schilderij in de stijl van Mondriaan

8 1.Verdeel je blad in rechte lijnen. Zo ontstaan er vierkanten en rechthoeken. 2.Kleur de vakken in met rode, gele, zwarte, blauwe en witte verf.


Download ppt "Een tekenles over:. Hij was ooit een doodnormale schilder die mooie landschappen schilderde. Dat kon hij vrij aardig, en hij verdiende er ook een goede."

Verwante presentaties


Ads door Google