De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 1 Er was eens een “brave” man: Filips II. Hij had een héél groot rijk -> (hoest proest) Hij vond het vreselijk dat er van die lieve schattige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 1 Er was eens een “brave” man: Filips II. Hij had een héél groot rijk -> (hoest proest) Hij vond het vreselijk dat er van die lieve schattige."— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 1 Er was eens een “brave” man: Filips II. Hij had een héél groot rijk -> (hoest proest) Hij vond het vreselijk dat er van die lieve schattige kettertjes in zijn rijk waren. Hij vond het zo erg dat hij ze liet opsporen en liet vermoorden (arme kettertjes)

2 Hoofdstuk 2 Natuurlijk vonden de lieve kettertjes dat niet leuk. Dus er kwam een leidersverzet, Willem van Oranje (de dappere man) samen met zijn twee vrienden graaf Van Hoorne en Graaf van Egmont. ->

3 Hoofdstuk 3 Filips II was nogal boos Hij stuurde Alva!!-> Hij was een gemene meneer. Toen Willem van Oranje en zijn vrienden dat hoorden, gingen ze vluchten (lafaards)

4 Hoofdstuk 4 Ze stelde een leger(tje) op tegen ALVA. Uiteidelijk vielen de 17 provinciën uiteen In het prot estantse noorden En het kat holieke zuiden Veel mensjes van het zuiden vluchten naar het noorden.

5 Hoofdstuk: Het einde Toen Filips II op pensioen ging, schonk hij de 10 provinciën (het zuiden) aan zijn dochter Isabella en aartshertog Albrecht. Isabella -> De scheiding van de Nederlanden was een feit!

6 Nederland België

7 En toen kwam er een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje is uit.


Download ppt "Hoofdstuk 1 Er was eens een “brave” man: Filips II. Hij had een héél groot rijk -> (hoest proest) Hij vond het vreselijk dat er van die lieve schattige."

Verwante presentaties


Ads door Google