De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sopraan Blokfluit De blokfluiten Manier van blazen Gaten linkerhand, gaten rechterhand Alle tonen Hoge tonen. Vader Jacob.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sopraan Blokfluit De blokfluiten Manier van blazen Gaten linkerhand, gaten rechterhand Alle tonen Hoge tonen. Vader Jacob."— Transcript van de presentatie:

1 Sopraan Blokfluit De blokfluiten Manier van blazen Gaten linkerhand, gaten rechterhand Alle tonen Hoge tonen. Vader Jacob

2 De blokfluiten van groot naar klein. typeLaagste toon TenorC AltF Sopraanc Sopraninof

3 Manier van blazen Blaas zacht. N.B. Blaas je hard, dan wordt de toon te hoog en slaat de toon over naar een veel hoger toon. Sluit met je tong voor elke noot de lucht af en laat de lucht dan weer door. Dit lijkt op wat je doet als je een t zegt. Uitproberen: Speel zachte tonen die je start met een t.

4 Gaten linkerhand, gaten rechterhand Met de duim van je linkerhand maak je het gat aan de achter kant dicht. Met de wijsvinger, middelvinger en ringvinger maak je de bovenste drie gaten dicht. Met je rechterhand maak je onderste vier gaten dicht.

5 Alle tonen

6 Hoge tonen Bij hoge tonen sluit je het gat aan de achterkant van de fluit met de duim van de linkerhand gedeeltelijk af. Het onderste gat aan de rechterkant is van de duim van de linkerhand, dat is gedeeltelijk open.

7 Vader Jacob sopraan op blokfluit. D = lage D, d = hoge d

8 Zoeken op YouTube Zoek naar: How to play recorder (recorder = sopraanblokfluit) Ik vond op YouTube: https://www.youtube.com/ watch?v=Sp_TmRKhJR0 https://www.youtube.com/ watch?v=Sp_TmRKhJR0


Download ppt "Sopraan Blokfluit De blokfluiten Manier van blazen Gaten linkerhand, gaten rechterhand Alle tonen Hoge tonen. Vader Jacob."

Verwante presentaties


Ads door Google