De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):

Verwante presentaties


Presentatie over: "BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):"— Transcript van de presentatie:

1 BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW

2 Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s): Oog & blik/ De bezige bij Het is gebasseerd op een roman. Het boek is niet vertaald. Het is geen deel uit een serie.

3 Semi - biografisch verhaal Floor De Goede (Antwerpen, 1980) Floor schreef een verhaal over de pijnlijke maar herkenbare kanten van de liefde. Een lange relatie kent vele stadia; Floor bracht al die facetten van de liefde mooi in beeld in dit verhaal. Na zijn afstuderen in 2002 publiceerde hij zijn autobiografische strip ‘Flo’. Deze reeks gaat over de dagdagelijkse dingen die Floor meemaakt.

4 De thema’s / onderwerpen : Heimwee/gemis Liefde en verlangen Onzekerheid/twijfels Een sprankeltje humor

5 Beknopte Inhoud (3 delen) : -Deel 1 Flo gaat op reis met Sander. Tussen hun beide gaat het niet al te best, Sander vind dingen leuk waar Flo niets aan heeft. Flo denkt erg praktisch, terwijl Sander gewoon van de dingen wil genieten. Intussen mist Flo zijn vriendje Bas die thuis is gebleven. Flo is nog nooit eerder 10 dagen van Bas weggeweest.

6 - Deel 2 Alles speelt zich thuis af. Met z’n tweeën hebben Bas en Flo een oogje op een derde jongen genaamd ‘Tom’. In dit deel worden twijfels en jaloezie fel in beeld gebracht. Flo wil zijn relatie met Bas behouden, maar hij wil ook dat Tom een deel uitmaakt en dat ziet Bas niet zitten.

7 -Deel 3 Het verhaal speelt zich af in New-York. Daar heeft Flo een kamergenoot (Tom) waarmee het goed klikt. Flo gaat van het ene feestje naar het ander. Daar ontmoet hij verschillende personen. Flo is nogsteeds heel onzeker, maar dat verandert allemaal nadat hij met een wildvreemde in bed beland. Uiteindelijk is hij heel dankbaar dat hij iemand heeft die van hem houd.

8 Hoofd personages FloTom Jasper Sander Bas

9 De personage die me het meest aanspreekt: Flo is diegene die me het meest aanspreekt in het boek. Hij heeft een moeilijke periode achter de boeg omdat hij wat afstand neemt van zijn vriendje Bas. Hij is vrij onzeker en jaloers. Tijdens zijn reisjes naar vulcano (Italië) en New-York droomt en denkt hij aan niets anders dan Bas.

10 Ontroerende fragment: In deze fragment belt Flo naar Bas. Hij heeft hem al een tijdje niet meer gehoord, en hij mist hem zo. De conversatie tussen hun tweeën is zeer kort. Ik vindt dit een zeer treurige en emotionele scene. Flo kan moeilijk genieten van de tijd in Italie terwijl Bas het naar zijn zin heeft met Tom in de kroeg.

11 Stijl bespreken: Veel kleurgebruik, dat maakt het verhaal zeer levendig. In sommige treurige scenes zijn er donkerdere kleuren aanwezig. Er zijn genoeg illustraties, die goed duidelijk zijn. Er is afwisseling met fragmenten die tekst hebben en fragmenten zonder tekst.

12 Beoordeling: -Pro’s Makkelijk te begrijpen Veel kleurgebruik Niet al te veel tekst -Contra’s Ik had andere verwachtingen van het boek.


Download ppt "BOEKBESPREKING EX2 Hagar Sakkaki 4TSTW. Beschrijving boek : Titel: ‘Dansen op de vulkaan’ Auteur: Floor De Goede Verschijningsdatum: 2012 Uitgever(s):"

Verwante presentaties


Ads door Google