De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dieren op de boerderij.

3 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

4 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ? Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

5 Het paard

6 Al heel lang wordt het paard gebruikt als rijdier en trekdier. Op de boerderij zie je meestal het trekpaard. In een kudde Wilde paarden leven in een kudde. Hier is het mannetje of hengst de baas over een groep merries. Een merrie of vrouwtje kan in een jaar één of soms twee jongen krijgen. Zo’n jong noem je een veulen. Het veulen kan al snel staan en lopen. Het zuigt melk bij de moeder.

7 In een kudde Wilde paarden leven in een kudde. Hier is het mannetje of hengst de baas over een groep merries. Een merrie of vrouwtje kan in een jaar één of soms twee jongen krijgen. Zo’n jong noem je een veulen. Het veulen kan al snel staan en lopen. Het zuigt melk bij de moeder. Op één teen Een paard loopt eigenlijk op één teen. Er zit een soort schoen omheen, die we hoef noemen. Dat is een nagel die om de teen heen groeit. Een paard is een hoefdier.

8 Veel beweging nodig Het paard heeft veel licht, zon en beweging nodig.

9 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = merrie kind = veulen 3.Wilde paarden leven in een kudde. 4.Wat is een hoef ? Een nagel die rond de teen groeit.

10 Niet allen om mee te werken Zware, trage, maar sterke dieren gebruiken we als werkpaard en trekdier. Lichtere, maar snellere dieren worden gebruikt om op te rijden. We noemen ze rijpaarden.

11 Een hapje haver Een paard eet graag klaver en gras, en ook wortels en haver. Door de houding van zijn staart en oren vertelt een paard wat het wil en wat het voelt. Versta je “paards” ?

12 5.Vergelijk : werkpaard :rijpaard : zwaarlicht traagsnel sterk 6.Een paard eet graag : klaver, gras, wortels en haver

13 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = merrie kind = veulen 3.Wilde paarden leven in een kudde. 4.Wat is een hoef ? Een nagel die rond de teen groeit.

14 5.Vergelijk : werkpaard :rijpaard : zwaarlicht traagsnel sterk 6.Een paard eet graag : klaver, gras, wortels en haver

15 Het paard

16 Al heel lang wordt het paard gebruikt als rijdier en trekdier. Op de boerderij zie je meestal het trekpaard. In een kudde Wilde paarden leven in een kudde. Hier is het mannetje of hengst de baas over een groep merries. Een merrie of vrouwtje kan in een jaar één of soms twee jongen krijgen. Zo’n jong noem je een veulen. Het veulen kan al snel staan en lopen. Het zuigt melk bij de moeder.

17 In een kudde Wilde paarden leven in een kudde. Hier is het mannetje of hengst de baas over een groep merries. Een merrie of vrouwtje kan in een jaar één of soms twee jongen krijgen. Zo’n jong noem je een veulen. Het veulen kan al snel staan en lopen. Het zuigt melk bij de moeder. Op één teen Een paard loopt eigenlijk op één teen. Er zit een soort schoen omheen, die we hoef noemen. Dat is een nagel die om de teen heen groeit. Een paard is een hoefdier.

18 Veel beweging nodig Het paard heeft veel licht, zon en beweging nodig.

19 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als __________ of als ______________. Klik op het juiste antwoord in trekdierhuisdierrijdier

20 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = __________ Klik op het juiste antwoord in merrieveulenhengst

21 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = ___________ Klik op het juiste antwoord in merrie veulenhengst

22 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = merrie kind = ___________ Klik op het juiste antwoord in merrieveulenhengst

23 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = merrie kind = veulen 3.Wilde paarden leven _______________. Klik op het juiste antwoord in afgezonderdalleenin een kudde

24 1.Een paard wordt bij ons gebruikt als rijdier of als trekdier. 2.Het paard : vader = hengst moeder = merrie kind = veulen 3.Wilde paarden leven in een kudde. 4.Wat is een hoef ? _______________________________________ Klik op het juiste antwoord in Een nagel die verhard is.Een nagel die rond de teen groeit. Een nagel die misgroeid is.

25 Niet allen om mee te werken Zware, trage, maar sterke dieren gebruiken we als werkpaard en trekdier. Lichtere, maar snellere dieren worden gebruikt om op te rijden. We noemen ze rijpaarden.

26 Een hapje haver Een paard eet graag klaver en gras, en ook wortels en haver. Door de houding van zijn staart en oren vertelt een paard wat het wil en wat het voelt. Versta je “paards” ?

27 5.Vergelijk : werkpaard : __________ Klik op het juiste antwoord in snel sterktraaglichtzwaar

28 5.Vergelijk : rijpaard : __________ Klik op het juiste antwoord in snel sterktraaglichtzwaar

29 5.Vergelijk : werkpaard :rijpaard : zwaarlicht traagsnel sterk 6.Een paard eet graag : ________ - ________ - ________ - ________ Klik op het juiste antwoord in knollen wortels haverwormen gras klaver

30 Super !


Download ppt "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."

Verwante presentaties


Ads door Google