De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is dat echt ? Taalbeschouwing Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is dat echt ? Taalbeschouwing Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Is dat echt ? Taalbeschouwing

3 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

4 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ? Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

5 Gebruik de woorden uit ‘Ivan en het paardje’. Maak zinnen !!!! Deze oefening maak je best met je juf, mama of papa !!!! schrokgroeideliepwaaktewerktende zoonhet veulende tarwede zonenscheende zonhet dier Bv : De zon scheen op de tarwe. De zonen werkten hard op het veld.

6 Zeg het anders Een klein veld is een veldje. Een kleine boef is een boefje. Een klein huis is een huisje. Een kleine roos is een roosje. Een kleine broer is een broertje. Een klein veulen is een veulentje. Een klein touw is een touwtje. Een klein dier is een diertje.

7 Maak zinnen op de oven Ivan lag Vertelzin : Ivan lag op de oven. Vraagzin : Lag Ivan op de oven ? liep op de tarwe het veulen Vertelzin : Het veulen liep op de tarwe. Vraagzin : Liep het veulen op de tarwe ? Vertelzin : De zonen werkten hard op het veld. Vraagzin : Werkten de zonen hard op het veld ? op het veld hard de zonen werkten

8 Zeg het anders Een klein veld is een veldje. Een kleine boef is een boefje. Een klein huis is een huisje. Een kleine roos is een roosje. Een kleine broer is een broertje. Een klein veulen is een veulentje. Een klein touw is een touwtje. Een klein dier is een diertje.

9 Maak zinnen op de oven Ivan lag Vertelzin : Ivan lag op de oven. Vraagzin : Lag Ivan op de oven ? liep op de tarwe het veulen Vertelzin : Het veulen liep op de tarwe. Vraagzin : Liep het veulen op de tarwe ? Vertelzin : De zonen werkten hard op het veld. Vraagzin : Werkten de zonen hard op het veld ? op het veld hard de zonen werkten

10 Gebruik de woorden uit ‘Ivan en het paardje’. Maak zinnen !!!! Deze oefening maak je best met je juf, mama of papa !!!! schrokgroeideliepwaaktewerktende zoonhet veulende tarwede zonenscheende zonhet dier Bv : De zon scheen op de tarwe. De zonen werkten hard op het veld.

11 Zeg het anders Een klein veld is een ________. veldetjeveldjeveldeke

12 Zeg het anders Een kleine boef is een _________. boefetjeboefkeboefje

13 Zeg het anders Een klein huis is een __________. huistjehuisjehuiseke

14 Zeg het anders Een kleine roos is een _________. roosjeroosetjerooseke

15 Zeg het anders Een kleine broer is een _____________. broeretjebroerkebroertje

16 Zeg het anders Een klein veulen is een _____________. veultjeveulentjeveuleke

17 Zeg het anders Een klein touw is een __________. touwtjetouwketouwetje

18 Zeg het anders Een klein dier is een ____________. diertjedieretjedierke

19 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vertelzin : _______________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes..

20 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vertelzin : _______________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Ivan.

21 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vertelzin : _______________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Ivanlagop de oven.

22 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vraagzin : _____________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. ?

23 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vraagzin : _____________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Lag?

24 Maak zinnen op de ovenIvanlag Vraagzin : _____________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. LagIvanop de oven?

25 Maak zinnen liepop de tarwehet veulen Vertelzin : __________________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes..

26 Maak zinnen liepop de tarwe Het veulen Vertelzin : ___________________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. het veulen.

27 Maak zinnen liepop de tarwehet veulen Vertelzin : ______________________________________ Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Het veulenliepop de tarwe.

28 Maak zinnen liepop de tarwehet veulen Vraagzin : _______________________________? Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes.

29 Maak zinnen liepop de tarwehet veulen Vraagzin : _______________________________? Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Liep

30 Maak zinnen liepop de tarwehet veulen Vraagzin : ___________________________________? Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Liephet veulenop de tarwe

31 Maak zinnen Vertelzin : ________________________________________ op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes..

32 Maak zinnen Vertelzin : ________________________________________ op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. De zonen.

33 Maak zinnen Vertelzin : ________________________________________ op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. De zonen werkten.

34 Maak zinnen Vertelzin : ________________________________________ op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. De zonen werkten hard op het veld.

35 Maak zinnen Vraagzin : ______________________________________? op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes.

36 Maak zinnen Vraagzin : ______________________________________? op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Werkten

37 Maak zinnen Vraagzin : ______________________________________? op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Werkten de zonen

38 Maak zinnen Vraagzin : ________________________________________________? op het veld hard de zonen werkten Klik, in de juist volgorde, op de juiste deeltjes. Werktende zonen hard op het veld

39 Proficiat !


Download ppt "Is dat echt ? Taalbeschouwing Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."

Verwante presentaties


Ads door Google