De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Dieren op de boerderij.

3 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

4 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ? Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

5 De koe

6 De koe wordt vooral gehouden omdat ze ons vlees en melk geeft. Een baas De koe leeft in een kudde. Een van hen is de baas. Waar zij heen gaat, volgen de andere. Zij gaat altijd voorop.

7 Op twee tenen De koe heeft aan elke voet twee tenen. De nagels van die tenen zijn hard en stevig. Dat is de hoef. Dieren met hoeven, zoals de koe, noem je hoefdieren. De kalveren Een koe krijgt elk jaar één of twee jongen. Zo’n kalf wil bij de moeder drinken, maar de boer melkt liever de koe zelf. Dan kan hij de melk verkopen. Het kalf geeft hij dan poedermelk.

8 1.Waarvoor kweekt de boer koeien ? Omdat ze ons vlees en melk geven. 2.Eén koe is de baas, de andere koeien luisteren naar haar. 3.Waarom laat de boer het kalf niet zuigen bij de moeder ? Dan kan hij de melk verkopen.

9 Het koeienmaal In de zomer eet de koe vers gras. In de winter krijgt ze hooi, bieten en aardappelen. Ze kan niet zonder water. Twee keer kauwen Een koe eet vaak en veel. Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Ze kauwt dan nog een keer. Herkauwen noem je dat.

10 Buiten of op stal Van de kou heeft de koe niet veel last. Toch staat ze in de winter op stal. Het land is dan te nat en er is te weinig gras.

11 4.De koe : vader = stier moeder = koe kind = kalf 5.Wat eet een koe ? In de zomer : vers gras In de winter : hooi, bieten en aardappelen 6.Leg uit : herkauwen = Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Dat kauwt ze nog een keer. 7.In de winter is de koe op stal, in de zomer is de koe in de wei.

12 Zet, op de volgende dia’s, de afbeeldingen met uitleg in de juiste volgorde.

13 1 De boer melkt de koe 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. 3 De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. 4 De flessen melk staan in de winkel. 5 Ik drink een glas melk.

14 Producten van de koe : melk boter kaas yoghurt vlees

15 1.Waarvoor kweekt de boer koeien ? Omdat ze ons vlees en melk geven. 2.Eén koe is de baas, de andere koeien luisteren naar haar. 3.Waarom laat de boer het kalf niet zuigen bij de moeder ? Dan kan hij de melk verkopen.

16 4.De koe : vader = stier moeder = koe kind = kalf 5.Wat eet een koe ? In de zomer : vers gras In de winter : hooi, bieten en aardappelen 6.Leg uit : herkauwen = Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Dat kauwt ze nog een keer. 7.In de winter is de koe op stal, in de zomer is de koe in de wei.

17 1 De boer melkt de koe 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. 3 De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. 4 De flessen melk staan in de winkel. 5 Ik drink een glas melk.

18 Producten van de koe : melk boter kaas yoghurt vlees

19 De koe

20 De koe wordt vooral gehouden omdat ze ons vlees en melk geeft. Een baas De koe leeft in een kudde. Een van hen is de baas. Waar zij heen gaat, volgen de andere. Zij gaat altijd voorop.

21 Op twee tenen De koe heeft aan elke voet twee tenen. De nagels van die tenen zijn hard en stevig. Dat is de hoef. Dieren met hoeven, zoals de koe, noem je hoefdieren. De kalveren Een koe krijgt elk jaar één of twee jongen. Zo’n kalf wil bij de moeder drinken, maar de boer melkt liever de koe zelf. Dan kan hij de melk verkopen. Het kalf geeft hij dan poedermelk.

22 1.Waarvoor kweekt de boer koeien ? _____________________________________________ Klik op het juiste antwoord Omdat ze het gras van onze weiden kort houdt. Omdat ze ons vlees en melk geeft. Omdat ze goed gezelschap is voor de andere boerderijdieren.

23 1.Waarvoor kweekt de boer koeien ? Omdat ze ons vlees en melk geven. 2.Eén koe is de _________, de andere koeien luisteren naar haar. Klik op het juiste antwoord volgerbaas

24 1.Waarvoor kweekt de boer koeien ? Omdat ze ons vlees en melk geven. 2.Eén koe is de baas, de andere koeien luisteren naar haar. 3.Waarom laat de boer het kalf niet zuigen bij de moeder ? _____________________________________________ Klik op het juiste antwoord Omdat dat niet goed is voor de koe. Ze wordt daar te moe van. Omdat dat niet goed is voor het kalf. Poedermelk is beter. Dan kan hij de melk verkopen.

25 Het koeienmaal In de zomer eet de koe vers gras. In de winter krijgt ze hooi, bieten en aardappelen. Ze kan niet zonder water. Twee keer kauwen Een koe eet vaak en veel. Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Ze kauwt dan nog een keer. Herkauwen noem je dat.

26 Buiten of op stal Van de kou heeft de koe niet veel last. Toch staat ze in de winter op stal. Het land is dan te nat en er is te weinig gras.

27 4.De koe : vader = ____________ Klik op het juiste antwoord kalfkoestier

28 4.De koe : vader = stier moeder = ________ Klik op het juiste antwoord kalfkoestier

29 4.De koe : vader = stier moeder = koe kind = _________ Klik op het juiste antwoord kalfkoestier

30 4.De koe : vader = stier moeder = koe kind = kalf 5.Wat eet een koe ? _____________________________________________ Klik op het juiste antwoord In de zomer : hooi, bieten, aardappelen In de zomer : vers gras In de winter : hooi, bieten, aardappelen In de winter : vers gras.

31 6.Leg uit : herkauwen = ________________________________________________________________ ________________________________________________________________ ________________________________________________________________ Klik op het juiste antwoord Al het voer dat ze opeet, blijft ze kauwen en kauwen tot het uit haar muil is. Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Dat kauwt ze nog een keer.

32 6.Leg uit : herkauwen = Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Dat kauwt ze nog een keer. 7.In de winter is de koe ___________, Klik op het juiste antwoord in de weiop stal

33 6.Leg uit : herkauwen = Al het voer dat ze opeet, komt uit de maag terug in haar muil. Dat kauwt ze nog een keer. 7.In de winter is de koe op stal, in de zomer is de koe __________. Klik op het juiste antwoord in de weiop stal

34 Zet, op de volgende dia’s, de afbeeldingen met uitleg in de juiste volgorde.

35 1 De boer melkt de koe De tankwagen voert de melk naar de melkerij. De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. De flessen melk staan in de winkel. Ik drink een glas melk.

36 1 De boer melkt de koe 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. De flessen melk staan in de winkel. Ik drink een glas melk. De boer melkt de koe

37 1 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. 3 De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. De flessen melk staan in de winkel. Ik drink een glas melk. De boer melkt de koe De tankwagen voert de melk naar de melkerij.

38 1 De boer melkt de koe 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. 3 De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. 4 De flessen melk staan in de winkel. Ik drink een glas melk. De boer melkt de koe De tankwagen voert de melk naar de melkerij. De melk wordt behandeld en in flessen gedaan.

39 1 De boer melkt de koe 2 De tankwagen voert de melk naar de melkerij. 3 De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. 4 De flessen melk staan in de winkel. 5 Ik drink een glas melk. De boer melkt de koe De tankwagen voert de melk naar de melkerij. De melk wordt behandeld en in flessen gedaan. De flessen melk staan in de winkel.

40 Producten van de koe : _________ Klik op het juiste antwoord boterogen poten melk kaas yoghurtstaart vlees

41 Proficiat !


Download ppt "Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen."

Verwante presentaties


Ads door Google