De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Waarom is vis zo gezond?  A) Omdat er in vis veel onverzadigd vet zit  B) Omdat er in vis minder vet zit dan vlees  C) Omdat er in vis veel verzadigd.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Waarom is vis zo gezond?  A) Omdat er in vis veel onverzadigd vet zit  B) Omdat er in vis minder vet zit dan vlees  C) Omdat er in vis veel verzadigd."— Transcript van de presentatie:

1

2

3  Waarom is vis zo gezond?  A) Omdat er in vis veel onverzadigd vet zit  B) Omdat er in vis minder vet zit dan vlees  C) Omdat er in vis veel verzadigd vet zit, en dat is het beste voor je.

4  Wat eet een koe in de winter?  A) Hooi  B) Kuilgras  C) Haver

5  Welke producten worden er van melk gemaakt? Noem er 5

6  Hoe lang moet kaas rijpen voordat je jonge kaas krijgt?  A) 3 maanden  B) 1 jaar  C) 6 weken

7  Verse groenten zijn véél gezonder dan blik-, pot- of diepvriesgroenten.  A) Niet waar. In diepvriesgroenten zitten de meeste vitamines.  B) Niet waar. In de groenten zitten ongeveer evenveel vitamines.  C) Waar. Blik-, pot- of diepvriesgroenten worden zo bewerkt dat veel vitamines  verdwijnen.

8  Pure chocolade is gezond.  A) Waar. Eindelijk is het bewezen. Snel die extra repen inslaan dus.  B) Niet waar, maar pure choco bevat wel meer gezonde stofjes dan witte choco en  melkchocolade.  C) Niet waar. Chocolade is snoep en dus ongezond.

9  Een product met het is altijd gezond.  A) Niet waar. Het slaat op het minst ongezonde product uit een voedingscategorie. Dat  kan dus ook een zak chips zijn.  B) Waar. Als je voor een product met dit logo kiest, weet je zeker dat je gezond eet.  C) Niet waar. Het betekent dat het merk van het product het meest voordelig is.

10  Wortels zijn goed voor je ogen.  A) Niet waar. Dan moet je kilo’s wortels per dag eten.  B) Waar. Heb jij ooit een konijn met een bril gezien?  C) Waar. In wortels zitten stoffen die goed zijn voor je ogen.

11  Je moet 1,5 liter per dag drinken.  A) Niet waar. Alleen als je heel veel sport.  B) Niet waar, veel meer. Je hebt alleen aan water al 2 liter per dag nodig.  C) Waar. Het is belangrijk om zeker 1,5 liter vocht per dag binnen te krijgen.

12  Een product dat veel E-nummers bevat, is altijd ongezond.  A) Niet waar. Het zijn juist hulpstoffen om een product gezonder te maken.  B) Niet waar. Maar er zijn wel mensen die overgevoelig zijn voor sommige E- nummers.  C) Waar. Een E-nummer geeft aan dat er veel vet of suiker in een product zit.

13

14 Geef je antwoordformulier aan een ander groepje…

15  Vraag 1 = A  Vraag 2 = B  Vraag 3 = ijs, vla, yoghurt, kaas, boter….  Vraag 4 = C  Vraag 5 = B

16  Vraag 6 = B  Vraag 7 = A  Vraag 8 = C  Vraag 9 = C  Vraag 10= B

17  Hoeveel mest produceert een koe per dag?  Zet je antwoord op een briefje!


Download ppt " Waarom is vis zo gezond?  A) Omdat er in vis veel onverzadigd vet zit  B) Omdat er in vis minder vet zit dan vlees  C) Omdat er in vis veel verzadigd."

Verwante presentaties


Ads door Google