De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!

Verwante presentaties


Presentatie over: "De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!"— Transcript van de presentatie:

1 De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!

2 Hoofdstukken De manege De stallen De Bak De Zadelkamer Poetsplaats
Buiten Eigen paard of huur paard Paardrijles Wedstrijd Toeschouwer plaats Quizzzzzzzzz Slot

3 De manege

4 De stallen

5 De bak

6 De zadelkamer

7 Poetsplaats

8 Buiten

9 Eigen Paard of Huur Paard
Je kunt je paard stallen op een manege. Je mag hem dan zelf verzorgen, maar je kunt dit ook overlaten aan de mensen van de manege. Zij geven dan eten en drinken. Je moet zelf het paard poetsen en borstelen. Vaak moet je ook zelf de stal uitmesten. Je kan rijles nemen op je eigen paard. Het stallen van een paard op een manege kost ongeveer tussen de 200 en 300 euro. Huur paard: Op de manege kun je een paard huren voor bv. paardrijles, als je zelf geen geld genoeg hebt om een paard te kopen en te stallen.

10 Paardrijles

11 Ponykamp Als je paardrijden heel leuk vindt kun je op ponykamp gaan. Je mag dan de hele week paardrijden, paarden verzorgen en leuke paardrijspelletjes doen. Soms mag je zelfs slapen op de manege.

12 Wedstrijd Als je goed geoefend hebt kun je meedoen aan een wedstrijd.
Je kan meedoen aan een dressuur wedstrijd of een spring wedstrijd. Voor ieder onderdeel worden punten gegeven. Degene met de meeste punten heeft gewonnen, je krijgt dan een beker of een lintje. Ik heb meegedaan aan een dressuur wedstrijd en aan een spring wedstrijd.

13 Toeschouwer plaats Bij een paardrijles moet je achter het hek staan maar bij manege De Wildkamp staan er stoelen. Er kan ook een lijn gespannen zijn om de plek waar je rijdt. Bij een echte paardenrace met hindernissen of dressuur staat er een tribune achter het hek en zitten de mensen. Als er een kuur op muziek is, dat doen ze altijd bij de manege De Wildkamp, dan maken ze eerst een soort rijbaan met de letters op de goede plek gehangen en dan spannen ze ook een lint, maar bij de A en de C zetten ze een hindernis om het lint aan vast te maken. Achter het lint en de hindernissen zitten de toeschouwers.

14 Quiz 1. Wat staat er in de zadelkamer?
2. Wat doen ze allemaal op ponykamp? 3. Welke wedstrijd heb ik gereden?

15 11: Slot Bedankt voor het luisteren en kijken! Zijn er nog vragen?


Download ppt "De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!"

Verwante presentaties


Ads door Google