De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Goederenontvangst / verzending  Derving  Levering in ontvangst nemen  Magazijn  Ontvangen artikelen verwerken  Pakbon  Vrachtbrief.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Goederenontvangst / verzending  Derving  Levering in ontvangst nemen  Magazijn  Ontvangen artikelen verwerken  Pakbon  Vrachtbrief."— Transcript van de presentatie:

1 Goederenontvangst / verzending  Derving  Levering in ontvangst nemen  Magazijn  Ontvangen artikelen verwerken  Pakbon  Vrachtbrief

2 Derving  Derving is de waardevermindering van de voorraad goederen. Derving heet ook wel lekkage.  Er zijn twee soorten derving: criminele derving, die ontstaat door:  diefstal;  vandalisme.  niet-criminele derving die ontstaat door:  breuk;  beschadiging;  bederf;  veroudering.  Derving komt voor in alle bedrijven: in fabrieken, groothandels, magazijnen, kantoren en winkels.

3 Levering in ontvangst nemen  Als je een levering in ontvangst neemt, controleer je: 1. of het pakket onbeschadigd is; 2. of de levering compleet is.  Als het pakket beschadigd is of er ontbreken pakketten, dan: 1. bespreek je dit met de vervoerder; 2. schrijf je het op de vrachtbrief; 3. zetten jij en de vervoerder ieder hun handtekening bij de opmerking op de vrachtbrief.  Na de controle neem je de levering in ontvangst. Dat doe je zo: 1. Je tekent voor ontvangst. 2. Je neemt de levering aan, samen met een kopie van de vrachtbrief. 3. Je verwerkt de vrachtbrief in de administratie.

4 Magazijn  Een magazijn heeft drie functies: 1. de ontvangst van goederen; 2. de opslag van goederen; 3. de uitlevering van goederen.  Er zijn twee soorten magazijnen: 1. open magazijnen; 2. gesloten magazijnen.  Voor de opslag van bepaalde goederen moeten magazijnen speciale voorzieningen hebben.  Een magazijn moet: 1. goed bereikbaar zijn; 2. een goede indeling hebben; 3. veilig zijn.

5 Ontvangen artikelen verwerken Het verwerken van ontvangen artikelen gaat zo: 1. Open het pakket. 2. Controleer aan de hand van de pakbon: of de artikelen heel zijn; of het aantal artikelen klopt; of de artikelcode klopt; of de omschrijving klopt. 3. Als er iets niet klopt: verbeter je de pakbon; geef je de fout door aan je baas of de afdeling Inkoop. 4. Verwerk de pakbon in de administratie.

6 Pakbon Bij elke bestelling zit een pakbon. Op de pakbon staat onder andere  de artikelcode,  de omschrijving  het aantal artikelen dat in de verpakking zit. Met dit formulier kan de klant zijn bestelling controleren.

7 Vrachtbrief  Met een vrachtbrief kan:  de vervoerder de bestelling op de goede plaats afleveren;  de ontvanger controleren of het aantal ontvangen verpakkingen hetzelfde is als wat op de vrachtbrief staat;  de leverancier een bewijs van de levering in zijn administratie opbergen.  De drie verschillende delen van de vrachtbrief zijn voor: 1. de vervoerder; 2. de ontvanger; 3. de afzender.  Als de afzender onder rembours verzendt, krijgt hij een extra exemplaar. De vrachtbrief bestaat dan uit vier delen.


Download ppt "Goederenontvangst / verzending  Derving  Levering in ontvangst nemen  Magazijn  Ontvangen artikelen verwerken  Pakbon  Vrachtbrief."

Verwante presentaties


Ads door Google