De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant Waar woon ik ?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant Waar woon ik ?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant

3 Waar woon ik ?

4

5 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

6 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ? Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

7 Duo-opdracht : Los, op de volgende dia’s, de vragen op aan de hand van kaart A

8 1. Welke provincie wordt op die kaart afgebeeld ? Kruis aan. Waals-Brabant Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant Antwerpen

9 Kruis aan. Op de kaart staan de namen van mensen. straten. pleinen. gemeenten

10 2. Hoe zijn op de kaart de grenzen van de gemeenten getekend ? Teken (en kleur) een stukje gemeentegrens na in het vakje hiernaast.

11 Een grens is de scheidingslijn tussen twee gebieden, zoals tussen gemeenten, provincies en landen. onthoud !

12 Hoe is op de kaart de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en de provincie Waals-Brabant getekend ? Teken (en kleur) een stukje provinciegrens na in het vakje hiernaast.

13 En de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ? Teken (en kleur) ook een stukje gewestgrens na in het vakje hiernaast.

14 Welke andere grens vind je nog op de kaart ? arrondissementsgrens

15 Een arrondissement is een onderdeel van een provincie. Om het besturen te vergemakkelijk is elke provincie in ons land verdeeld in arrondissementen. onthoud !

16 3. Op de kaart zie je bij elke gemeentenaam een Wat wordt daarmee aangeduid ? Kruis aan. Niets. De bolletjes staan er enkel om de aandacht te trekken Het centrum (marktplein, gemeentehuis, kerk,…) van de gemeente. De mooiste plek van de gemeente. Een plaats waar automobilisten kunnen parkeren.

17 Hoe zijn de waterlopen getekend ? Teken (en kleur) een stukje waterloop na in het vakje hiernaast.

18 De betekenis van de lijnen, de tekens en de kleuren op een kaart vind je in de legende. onthoud ! 4. Waar heb je de uitleg gevonden over de lijnen, de tekens en de kleuren op de kaart ? In de legende ; het kadertje rechts onderaan.

19 1. Welke provincie wordt op die kaart afgebeeld ? Kruis aan. Waals-Brabant Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant Antwerpen

20 Kruis aan. Op de kaart staan de namen van mensen. straten. pleinen. gemeenten

21 2. Hoe zijn op de kaart de grenzen van de gemeenten getekend ? Teken (en kleur) een stukje gemeentegrens na in het vakje hiernaast.

22 Een grens is de scheidingslijn tussen twee gebieden, zoals tussen gemeenten, provincies en landen. onthoud !

23 Hoe is op de kaart de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en de provincie Waals-Brabant getekend ? Teken (en kleur) een stukje provinciegrens na in het vakje hiernaast.

24 En de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ? Teken (en kleur) ook een stukje gewestgrens na in het vakje hiernaast.

25 Welke andere grens vind je nog op de kaart ? arrondissementsgrens

26 Een arrondissement is een onderdeel van een provincie. Om het besturen te vergemakkelijk is elke provincie in ons land verdeeld in arrondissementen. onthoud !

27 3. Op de kaart zie je bij elke gemeentenaam een Wat wordt daarmee aangeduid ? Kruis aan. Niets. De bolletjes staan er enkel om de aandacht te trekken Het centrum (marktplein, gemeentehuis, kerk,…) van de gemeente. De mooiste plek van de gemeente.

28 Hoe zijn de waterlopen getekend ? Teken (en kleur) een stukje waterloop na in het vakje hiernaast.

29 De betekenis van de lijnen, de tekens en de kleuren op een kaart vind je in de legende. onthoud ! 4. Waar heb je de uitleg gevonden over de lijnen, de tekens en de kleuren op de kaart ? In de legende ; het kadertje rechts onderaan.

30

31 Duo-opdracht : Los, op de volgende dia’s, de vragen op aan de hand van kaart A

32 1. Welke provincie wordt op die kaart afgebeeld ? Klik op het juiste rechthoekje. Waals-Brabant Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant Antwerpen

33 Klik op het juiste rechthoekje. Op de kaart staan de namen van mensen. straten. pleinen. gemeenten

34 2. Hoe zijn op de kaart de grenzen van de gemeenten getekend ? Klik op de juiste gemeentegrens

35 Een ____________________is de scheidingslijn tussen twee gebieden, zoals tussen gemeenten, provincies en landen. onthoud ! gekleurde lijn gebogen lijn grens

36 Hoe is op de kaart de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en de provincie Waals-Brabant getekend ? Klik op de juiste provinciegrens

37 En de grens tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ? Klik op de juiste gewestgrens.

38 Welke andere grens vind je nog op de kaart ? _____________________________ landsgrensarrondissementsgrenswatergrens

39 Een ________________________is een onderdeel van een provincie. Om het besturen te vergemakkelijk is elke provincie in ons land verdeeld in arrondissementen. onthoud ! riviergrensarrondissement

40 3. Op de kaart zie je bij elke gemeentenaam een Wat wordt daarmee aangeduid ? Klik aan. Niets. De bolletjes staan er enkel om de aandacht te trekken Het centrum (marktplein, gemeentehuis, kerk,…) van de gemeente. De mooiste plek van de gemeente. Een plaats waar automobilisten kunnen parkeren.

41 Hoe zijn de waterlopen getekend ? Klik op de juiste manier van afbeelden.

42 4. Waar heb je de uitleg gevonden over de lijnen, de tekens en de kleuren op de kaart ? Klik aan. ____________________________________________________ In de atlas ; bij de pagina’s vooraan In de legende ; het kadertje rechts onderaan Op het internet.

43 De betekenis van de lijnen, de tekens en de kleuren op een kaart vind je in de ________________. onthoud ! woordenboekatlaslegende

44 Goed zo !


Download ppt "Thuis in mijn provincie Vlaams-Brabant Waar woon ik ?"

Verwante presentaties


Ads door Google