De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alphen-Chaam Cittaslow Meedoen met CittasTour da’s pas Stoer! Sinds 26 juni 2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alphen-Chaam Cittaslow Meedoen met CittasTour da’s pas Stoer! Sinds 26 juni 2010."— Transcript van de presentatie:

1 Alphen-Chaam Cittaslow Meedoen met CittasTour da’s pas Stoer! Sinds 26 juni 2010

2 Wat voor is er te zien en wat is er zoal te doen en te beleven in Alphen-Chaam?

3 Wat voor moois is er te zien ? Er zijn veel bossen, heiden en vennen. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen in onze gemeente.

4 Zwemmen en spelen in ‘t Zand Er zijn veel campings, bungalowparken, kampeerboerderijen en pensions. Op ‘t Zand kan je zwemmen en spelen.

5

6 Carnaval en DDN-festival

7 Geschiedenis en cultuur

8 Kippen, schapen, asperges en aardbeien Asperges en aardbeien kennen jullie wel. Ook wel eens gehoord van het Chaams Hoen en het Kempisch Heideschaap?

9 Wijn en bier uit Alphen-Chaam

10 Om van dit alles te kunnen genieten nu en straks hebben we ons aangesloten bij Cittaslow

11 Cittaslow = Langzame stad Citta = stad in het Italiaans (daar komt de naam dus vandaan!) Slow = langzaam (komt van slowfood = langzaam voedsel/eten ) daarom ook dat slakje!

12 Midden-Delfland Alphen-Chaam Borger-Odoorn Vaals Heerde Vlagtwedde Bellingwedde (Westerwolde) Echt-Susteren Cittaslow gemeenten in Nederland zijn:

13 Citta slow supporters Bakker Campings Bed & Breakfasts Landgoed Bierbrouwerij Wijngaarden Installatiebedrijf Zorgboerderij Er zijn al meer dan 50 bedrijven en verenigingen die supporter zijn van Cittaslow ! Zoals:

14 Cittaslow Award 2012/2013: Van Puijenbroek Installaties (Alphen) 2014/2015 Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch (Chaam) Om de twee jaar krijgt iemand de Cittaslow Award

15 Jij weet vast óók nog wel iets te vertellen waar je op bent bij jou in de buurt!

16 Cittapedia is een website speciaal voor jullie. Je kan daar zélf alles over je werkstuk op plaatsen en ook kijken wat de deelnemers van de andere scholen hebben gemaakt. Cittapedia

17

18 CittasTour wisselbokaal Iedere school krijgt een beker, maar slechts één school wint de grote CittasTour wisselbokaal.

19 Wat moet je daarvoor doen? 1.Een mooie presentatie maken met teksten, foto’s filmpjes. 2.Alles netjes en overzichtelijk op de speciale website Cittapedia plaatsen. 3.Een presentatie van maximaal 5 minuten voorbereiden en deze presenteren tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad op 14 juli om 19.00 uur in het Taxandria gebouw in Chaam.

20 En dan……………. Dan neemt de gemeenteraad het besluit wie de CittasTour Wisselbokaal in ontvangst mag nemen uit handen van de burgemeester !

21 Einde presentatie


Download ppt "Alphen-Chaam Cittaslow Meedoen met CittasTour da’s pas Stoer! Sinds 26 juni 2010."

Verwante presentaties


Ads door Google