De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling."— Transcript van de presentatie:

1 “Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling

2 Feitelijke informatie Aan de Schoolstraat te Oosteinde bevindt zich momenteel een trapveldje van natuurgras waar de buurt gebruikt van maakt voor uiteenlopende sportdoeleinden. Vanuit de speeltuinvereniging bestaat de wens om dit veldje te gaan voorzien van kunstgras. Dit om een speelveld te creëren die zowel tijdens als buiten schooltijden gebruikt kan worden. De school moet nu uitwijken naar een sporthal te Ruinerwold. Daarnaast kunnen de jongeren uit Oosteinde buiten schooltijden vaak geen gebruik maken van het trapveldje vanwege de slechte condities. Wat is er nu beter dan actief te zijn in de buitenlucht. Hiermee krijgen wij “Oosteinde in beweging”!

3 Realisatie kunstgrasveld Tijdens het aanleggen van het kunstgrasveld kunnen wij de volgende fases onderscheiden: Afgraven Opbrengen van nieuwe ondergrond Aftrillen & afrijden Aanbrengen drukverdeeldoek Multisport kunstgras uitrollen Verlijmen van de naden Opborstelen en instrooien In de volgende dia’s zullen we verder ingaan op het realisatieproces.

4 Realisatie kunstgrasveld -2- De ondergrond het van veld is één van de belangrijkste fases in het aanleg proces. Om een goede ondergrond te kunnen realiseren moet eerst de huidige grasmat inclusief +- 10 cm zwarte grond worden verwijderd. Vervolgens kan er een laag van 10cm zand in combinatie met cement worden aangebracht. De ondergrond kan nu worden afgetrild en afgereden, zodat er een solide vlakke ondergrond ontstaat.

5 Realisatie kunstgrasveld -3- Nu de ondergrond klaar is, kan het drukverdeeldoek worden aangebracht. Het doek zorgt ervoor dat onkruidgroei geen kans krijgt en dat er geen putten in de ondergrond komen. Vervolgens kan het Multisport kunstgras worden uitgerold. Als alles op zijn plaats ligt, kunnen de naden worden gelijmd. De één na laatste stap in het proces van aanleg is het instrooien van kunstgras. Hiervoor gebruikt men speciaal hiervoor bestemd instrooizand met een ronde korrel. Na het instrooien kan het veld worden opgeborsteld, waarna het veld klaar is voor gebruik.

6 Multisport kunstgras Multisport kunstgras is een zeer sterk type kunstgras wat voor diverse sportdoeleinden te gebruiken is en geschikt is voor alle leeftijdscategorieën. Het is een milieuvriendelijk product en is dus vrij van zware metalen. De garantie op Multisport kunstgras bedraagt 10 jaar op de kwaliteit en 7 jaar op verkleuring. Zoals de naam Multisport al zegt, is dit kunstgras geschikt voor vele vormen van sport en spel, waaronder: -Voetbal -Hockey -Tennis -Korfbal -Volleybal -Jeu de boules -Ouderengymnastiek - Schaatsen in de winter Specificaties ToepassingSport MateriaalPolyethyleen KleurGroen Poolhoogte24 mm Totale hoogte26 mm Totaal gewicht2.113 gram p/m² Steken per m²13.650 Kwaliteitsgarantie10 jaar UV garantie7 jaar Bezanding25 kg/pm²

7 Voordelen van een kunstgrasveld Niet voor niks ontstaan er op steeds meer plekken kunstgrasvelden. Kunstgras biedt tal van voordelen. Kunstgras voelt en oogt als natuurlijk gras Kunstgras is altijd bespeelbaar (indien sneeuwvrij) Kunstgras behoudt zijn kwaliteit Kunstgras is onderhoudsvriendelijk Kunstgras is zeer intensief bespeelbaar Kunstgras is milieuvriendelijk

8 Onderhoud Waar het trapveldje nu regelmatig gemaaid en onderhoud moet worden, wordt er met kunstgras een veld gecreëerd dat nauwelijks onderhoud met zich meebrengt. Enig onderhoud wat bevorderlijk is voor het kunstgras is om het veld na 1 à 2 jaar weer aan te vullen met instrooizand. Dit zal gaan om 2 tot 5 kg p/m². Dit zorgt voor een langere levensduur van het kunstgras. Verder is het verwijderen van blad te adviseren om eventuele onkruidgroei te voorkomen.

9 Besparingen Door de aanschaf en aanleg van een kunstgrasveld kan men diverse besparingen realiseren. De belangrijkste kostenbesparingen zijn: -Onderhoud -Busvervoer van en naar de sporthal -Huur van de sporthal Daarnaast zal er meer tijd zijn voor de gymlessen, omdat het vervoer van en naar de sporthal bij elkaar +/- 30 minuten in beslag neemt.

10 Globale investeringsoverzicht Voor het project is een globale prijsindicatie afgegeven op basis van het benodigde materiaal exclusief het grondwerk van €10.000,- exclusief btw. Omheining 100 m x €30,-. Bestrating 100 m2 x € 25,-. Uitgaande van een levensduur van minimaal 10 jaar komt dit neer op: € 1000,00 per jaar € 91,66 per maand € 21,15 per week

11 “Oosteinde volop in beweging”


Download ppt "“Oenze speulplekke” ziet kunstgras als ideale ontwikkeling."

Verwante presentaties


Ads door Google