De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keek op de Week Annie Bos 3 februari 2016. Cijfers In 21 landen vastgesteld In 80% van de gevallen geen symptomen 3700 bevestigden en vermoedelijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keek op de Week Annie Bos 3 februari 2016. Cijfers In 21 landen vastgesteld In 80% van de gevallen geen symptomen 3700 bevestigden en vermoedelijke."— Transcript van de presentatie:

1 Keek op de Week Annie Bos 3 februari 2016

2

3 Cijfers In 21 landen vastgesteld In 80% van de gevallen geen symptomen 3700 bevestigden en vermoedelijke pasgeborenen met hersenafwijkingen in Brazilie In 1947 voor het eerst geïdentificeerd bij apen in Uganda, in 1952 bij mensen Eind 2013 in Frans-Polynesië een epidemie van ongeveer 10.000 pt

4 Symptomen Symptomen zijn meestal mild en duren 2-7 dagen. Incubatietijd 3-12 dagen acute, maar meestal niet hoge koorts niet-etterige ontsteking van het oog (oogbindvlies-ontsteking) hoofdpijn (met name achter de ogen) gevoelloosheid spier- en gewrichtspijn (met name van de handen en de voeten, soms met gewrichtszwelling) huiduitslag (vaak beginnend in het gezicht en uitspreidend over de rest van het lichaam) en minder vaak gebrek aan eetlust, overgeven, diarree en buikpijn.

5

6 Transmissie Beet van een geïnfecteerde Aedes mug, deze mug verspreidt ook dengue, chikungunya en de gele koorts. Bloed Seksueel contact

7 Nederland 13 besmettingen bekend, allen bij mensen die vanuit Suriname terug zijn gereisd.

8 Wereld Sinds mei 2015 Zikavirusuitbraak in Brazilië

9 Complicaties Syndroom van Guillain-Barré en neuropathie, waarschijnlijk zeldzaam Microcefalie. –waarschijnlijk bij infectie in het eerste trimester, maar hierover is nog weinig bekend. Of deze afwijkingen daadwerkelijk door een infectie met het zikavirus tijdens de zwangerschap komen, wordt nu onderzocht. –Doordat de hersenen zich niet volledig hebben kunnen ontwikkelen, kan er sprake zijn van verstandelijke beperking, die varieert van een normale intelligentie tot een ernstige verstandelijke handicap. Veelal is er ook sprake van een vertraagde motorische ontwikkeling en aangeboren afwijkingen in andere orgaansystemen.

10 Behandeling Preventie Symptomatisch Eind dit jaar wordt er een medicijn verwacht voor noodgevallen, een blijvend medicijn kan nog jaren duren

11 Maak jij je zorgen?

12 Literatuurlijst Site WHO: www.who.intwww.who.int www.rivm.nl


Download ppt "Keek op de Week Annie Bos 3 februari 2016. Cijfers In 21 landen vastgesteld In 80% van de gevallen geen symptomen 3700 bevestigden en vermoedelijke."

Verwante presentaties


Ads door Google