De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ukelele Snaar / positie Letter bij snaar / positie Akkoorden Akkoordenschema Tab.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ukelele Snaar / positie Letter bij snaar / positie Akkoorden Akkoordenschema Tab."— Transcript van de presentatie:

1 Ukelele Snaar / positie Letter bij snaar / positie Akkoorden Akkoordenschema Tab

2 Als je een snaar en een positie weet. Kun jij die toon dan spelen? Speel de tweede snaar 1 e positie. Speel de eerste snaar los. Speel de derde snaar 2 e positie.

3 Alle tonen op een Ukelele

4 Ken je de namen van de tonen? De docent noemt een snaar en een positie. Weet jij dan welke toon er bij hoort? Bij de eerste maat van deze tab horen deze tonen: f e f g f e f c

5 Akkoorden Als de ukelele aan de muur hangt en je houdt de afbeelding ernaast, dan zie je op welke snaren en welke “posities” je je vingers gaat zetten: Gebruik bij het A akkoord je wijsvinger en je middelvinger. Zolang als het akkoord klinkt houdt je stevig ingedrukt. De andere twee snaren, waarboven een open rondje staat, moeten vrij kunnen trillen. Voorkom dat er vingers de andere snaren dempen.

6 Ukelele akkoorden Een open rondje boven een akkoord geeft aan dat die snaren vrij moeten kunnen trillen. Schrijf de akkoorden die je gebruikt over in je schrift.

7 Akkoorden Faras Alie. Speel deze zes akkoorden achter elkaar in de maat.

8 Hoe speel de de tab van Faras Alie op Ukelele? Je leest dit voor je gevoel ondersteboven. Als je dit plaatje omdraait en op de Ukelele legt, snap je hoe het werkt. Eerst speel je met je rechterhand op de 3e snaar de tweede positie. Begin met tellen van de snaar die het dichtst bij de grond is. Dan speel je drie keer een de losse eerste snaar. 0 = doe niets met je linkerhand = losse snaar.

9 Faras Alie op Ukelele met Tab. De namen van de noten: d a a a d a a g f g e g g g e g g e f d

10 Kun je dit spelen?

11 Duur van noten bij tab doorgaans in het Engels + vertaling Nederlands. Noot van vier tellen = hele noot Noot van twee tellen = halve noot. Noot van een tel = Kwartnoot Noot van een halve tel = Achtstenoot Noot van een kwart tel = Zestiendenoot.

12 Met drie akkoorden speel je honderden liedjes! https://www.youtube.com/ watch?v=cZIV-1WJXYs https://www.youtube.com/ watch?v=cZIV-1WJXYs


Download ppt "Ukelele Snaar / positie Letter bij snaar / positie Akkoorden Akkoordenschema Tab."

Verwante presentaties


Ads door Google