De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard."— Transcript van de presentatie:

1 Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard

2 Wat is Hugo?  Hugo is een besloten deelsite van PLEIO.

3 Wat is Hugo?  Hugo is een besloten deelsite van PLEIO.  Een interactief intranet.

4 Wat is Hugo?  Hugo is een besloten deelsite van PLEIO.  Een interactief intranet.  Alleen toegankelijk voor medewerkers van de Gemeente Heerhugowaard.

5 Wat is Hugo?  Hugo is een besloten deelsite van PLEIO.  Een interactief intranet.  Alleen toegankelijk voor medewerkers van de Gemeente Heerhugowaard.  Overal online te bekijken, dus ook thuis.

6

7 Het persoonlijke Dashboard is leeg bij de eerste opstart, zodat de medewerker deze zelf kan inrichten.

8 De knoppen om naar de Servicepuntmenu’s, de vacatures en visie te gaan zijn wel direct beschikbaar.

9 Ook de dropdownmenu’s om te werken met Hugo zijn meteen te gebruiken.

10

11

12

13 Medewerkers kunnen zelf 7 extra dashboards toevoegen. Bijvoorbeeld een tab naar een favoriete pagina of groep. Of een dashboard met alleen Twitter- of RSS-widgets.

14

15 Door widgets toe te voegen krijgt het dashboard een persoonlijke inrichting. Doordat de medewerker lid wordt van groepen waar hij iets te brengen of te halen heeft en de widgets zelf in kan stellen wordt het dashboard helemaal ingericht naar de wensen van de medewerker.

16

17

18

19

20 De groepen die gemaakt worden zijn net zo divers als de mensen en de werkzaamheden. Sector-, cluster- en afdelingsgroepen

21 De groepen die gemaakt worden zijn net zo divers als de mensen en de werkzaamheden. Kennisdeel- en hulpgroepen

22 De groepen die gemaakt worden zijn net zo divers als de mensen en de werkzaamheden. Informatieve groepen

23 De groepen die gemaakt worden zijn net zo divers als de mensen en de werkzaamheden. OR en PV

24 De groepen die gemaakt worden zijn net zo divers als de mensen en de werkzaamheden. Projectgroepen en werkgroepen

25 Moeilijk om er per groep een tag aan te hangen, want alle groepen zijn bedoeld om kennis en informatie te delen en slim samen te werken op 1 plek. Kort samengevat: Doordat op 1 plek wordt gedeeld wordt er minder gemaild en staan stukken niet her en der verspreid. Alles met betrekking tot het onderwerp vind je hier. Eventueel met een link naar het dossier in Corsa (archiefsysteem). Als iemand later bij de groep/het project komt is hij snel ‘bijgepraat’.

26 Groepen worden door de beheerders naar wens ingericht door widgets toe te voegen. Groepen kunnen open of besloten zijn.

27 Waarom is gekozen voor PLEIO?

28 Lage kosten.

29 Hét intranet van de overheid. PLEIO is van en voor iedereen.

30 Constant in ontwikkeling. Haakt in op nieuwe mogelijkheden.

31 Open source..

32 Data opgeslagen in Nederland.

33 Niet commercieel, dus geen advertenties.

34 Tegen normale prijzen naar eigen wens aanpasbaar.

35 Tegen normale prijzen naar eigen wens aanpasbaar. Verbeteringen worden opengesteld voor de hele community.

36 Vanuit Hugo is het 1 klik naar PLEIO en andere PLEIO-deelsites. En dus ook maar 1 klik naar samenwerking met de rest van Nederland.

37 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite.

38 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite. En het belangrijkste: PLEIO op zich is niks.

39 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite. En het belangrijkste: PLEIO op zich is niks. Het is een leeg plein met lege gebouwen, zoals onze deelsite Hugo.

40 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite. En het belangrijkste: PLEIO op zich is niks. Het is een leeg plein met lege gebouwen, zoals onze deelsite Hugo. De mensen moeten het willen doen, kennis delen, brengen en halen. Nieuwsgierig zijn en willen leren van elkaar. Samenwerken.

41 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite. En het belangrijkste: PLEIO op zich is niks. Het is een leeg plein met lege gebouwen, zoals onze deelsite Hugo. De mensen moeten het willen doen, kennis delen, brengen en halen. Nieuwsgierig zijn en willen leren van elkaar. Samenwerken. Voor mij is er 1 overheid 1 overheidsplatform

42 Een actieve communitymanager, die uitlegt wat de mogelijkheden zijn is belangrijk voor het slagen van een deelsite. En het belangrijkste: PLEIO op zich is niks. Het is een leeg plein met lege gebouwen, zoals onze deelsite Hugo. De mensen moeten het willen doen, kennis delen, brengen en halen. Nieuwsgierig zijn en willen leren van elkaar. Samenwerken. Voor mij is er 1 overheid 1 overheidsplatform PLEIO!

43

44 Bedankt voor de aandacht


Download ppt "Carmen Nolten-Laan Secretaresse, Muiter en Pleio-trainer bij de Gemeente Heerhugowaard."

Verwante presentaties


Ads door Google