Presentatie over: "Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…"— Transcript van de presentatie:

1 Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…
Zaalhockey Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…

2 Agenda 9 december 2014 Regels in de zaal
Materialen en veiligheid in de zaal Arbitrage Tactiek in de zaal Vragen? Vragen!

3 Regels in de zaal Alleen pushen toegestaan, geen schuifslag, bal moet langs de grond verplaatst, behalve bij push op doel, bij stoppen mag de bal niet (>10 cm) opspringen, bal mag niet in de lucht gespeeld worden Speelveld + doelen, alles kleiner behalve afstand strafbalstip. Over hele eigen helft strafverzwaring bij opzet overtreding. Teams en wissels. Min. 4 beginnen, max. 5 (sen.) of 6 (jun.). Team max 12 spelers, foute wissel=strafcorner, zaalwacht regelt terugkeer na gele kaart

4 Vervolg regels in de zaal
Veldspeler mag niet liggend spelen, keeper alleen in eigen cirkel. Veldspeler mag niet in het doel tegenstander staan of afzetten tegen het doel. Niet bal met stick tegen balk klemmen en hard in de stick laag verdedigende speler spelen(= gevaarlijk, bij opzet zelfs gele kaart!) Inpush max 1 meter van balk. Geen lange corner, bij opzettelijk over achterlijn spelen wel strafcorner. Afstand bij spelhervatting 3 meter, bij onvoldoende afstand waarschuwing+5 meter naar voren Strafcorner (veel trainen!, komt veel voor= veel kansen om te scoren). Allen achter achterlijn, keeper in doel, spelers aan andere zijde dan waar aangegeven of achter middellijn Niet alle verdedigers hoeven achter achterlijn bij strafcorner, mogen ook achter middellijn

5 Nog meer regels… Ook hier moet bij strafcorner de bal buiten cirkel worden gespeeld Tijdstraf 2 min, 5 min bij fysiek Senioren + junioren 2x20 minuten, Jeugd 8E 2x15 minuten, Jeugd 6E (toernooivorm) 1x 20 min. Wedstrijdtafel mag inkorten bij tijdgebrek Waarschuwen beter mondeling dan groen, tijdstraf 2 minuten of 5 minuten bij zwaarder fysiek.

6 Materialen in de zaal De stick; jongste jeugd mag nog met tape op veldstick De schoenen, let op stevige schacht, vlakke zool en geen strepen achterlaten! Geen all stars, vance …. Het bitje, ook in de zaal altijd in (training+wedstrijd) De handschoen, zeer aan te bevelen. Met dichte vingers! De scheenbeschermers, net als op het veld een verplichting bij training en wedstrijd De bal, we hebben er 90 in de trainingshal en die moeten daar blijven! Geen ballen “lenen” voor uitwedstrijden. Om in te spelen (als het al mag) leen je maar een bal in de hal.

7 Arbitrage in de zaal Alle senioren, B-topklasse en D nemen 1 eigen scheidsrechter mee naar uitwedstrijden. In Sneek plannen wij als vereniging zelf 1 scheidsrechter in. Voor lagere (jeugd)competitie is dat niet zo spannend, met goedwillende ouders kom je ook een eind. Alle E8 en E6 leveren 1 eigen spelbegeleid(st)er, ook bij wedstrijden in Sneek Direkt na wedstrijd DWF invullen Tijdwaarneming + controle tijdelijke uitsluitingen doet wedstrijdtafel. Er is geen sprake van zuivere speeltijd.

8 Tactiek in de zaal Dobbelsteenopstelling, waarbij voorste 3 spelers veel in beweging rouleren en telkens proberen vrij aanspeelbaar (via de balk) op de achterlijn te komen Balk gebruiken, zeker over rechts = daar waar bij de tegenstander de backhand zit… Aanval altijd liever over backhand tegenstander Gebruik speler op de achterlijn bij doel tegenstander Train op de corner! Gewoon hard aangeven, net buiten de cirkel gecontroleerd stoppen en schieten of afschuiven. Oefening baart kunst en levert goals op!

9 Vragen? Vragen! Met dank aan onze sponsor de Intersport voor het beschikbaar stellen van de materialen Met dank aan de barcommissie voor de koffie en thee Nuttige filmpjes: YuRvMkb_7pT0oU5yZMTx0WaO_r3H

Download ppt "Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…"