Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Onhygiënisch werken
2
Inleiding Onhygiënisch werken en gevolgen Hoe moet je tewerk gaan?
Wat doet de NVWA? Labelen Snijplanken
3
Onhygiënisch werken en gevolgen
De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 23 Chinese restaurants gesloten omdat ze zo vies waren 2300 Chinese restaurants probleemgroep Chinese restaurants werkt onvoldoende hygiënisch
4
Hoe moet je tewerk gaan? 1. schone werkkleding 2.Verzorgde lichaam
3.Handen goed wassen -Baard +Geschoren
5
Wat doet de NVWA? Wat doet de NVWA?
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: Controleert of producenten het etiket vermelden Controleert of er geen producten worden verkocht met erfelijk ingrediënten GGO als non-GGO grondstoffen verwerken
6
Labelen Warenwetbesluit Etikettering van Levensmiddelen
Staat informatie De houdbaarheidsdatum Samenstelling en voedingswaarde Houdbaarheidsperiode van het product Opslag condities zoals temperatuur vochtigheid, ventilatie
7
Snijplanken Geel is voor gevogelte Blauw wordt gebruikt voor vis
Bruin voor gegaard vlees Rood is voor rauw vlees Wit voor brood Groen wordt gebruikt voor rauwkost, fruit en groentes.
8
Vragen???
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.