De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorraadbeheer en bestellen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorraadbeheer en bestellen"— Transcript van de presentatie:

1 Voorraadbeheer en bestellen
H3 Bestellen Filiaalmanager

2 Bestellen Bestelmoment: Bestelfrequentie: Besteleenheid:
Tijdstip van bestellen Bestelfrequentie: Aantal keer van bestellen Besteleenheid: Grootte van bestelling Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

3 Optimale bestelgrootte
De hoeveelheid artikelen die je bestelt, waarbij de voorraadkosten en bestelkosten zo laag mogelijk zijn. Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

4 Bestelmethoden Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

5 Bestelpunt Het bestelpunt is het punt waarop je de minimumvoorraad hebt bereikt. Als je dat punt hebt bereikt, dan bestel je. Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

6 Veiligheidsvoorraad De veiligheidsvoorraad is de voorraad die je aanhoudt om geen ‘nee’ te verkopen. Deze voorraad kan afwijkingen in de vraag opvangen. Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

7 Servicegraad Servicegraad:
Mate waarin je aan de vraag van een product kan voldoen. Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

8 Bestelkosten Bestelkosten bestaan uit: Inkoopkosten:
Kosten om de artikelen te kopen of te bestellen. Administratiekosten: Kosten die je maakt om je bestellingen te administreren. Ontvangstkosten: De kosten die je maakt om de goederen te ontvangen. Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

9 Bestelsystemen Order entry-systeem Automatisch bestelsysteem
Vendor Managed Inventory Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

10 Order entry-systeem Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

11 Automatisch bestelsysteem
Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

12 Vendor Managed Inventory
Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager

13 Belangrijk punten Voorraadbeheer en bestellen | Filiaalmanager


Download ppt "Voorraadbeheer en bestellen"

Verwante presentaties


Ads door Google