De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Fleur Nyncke Eemsing

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Fleur Nyncke Eemsing"— Transcript van de presentatie:

1 Door Fleur Nyncke Eemsing
Poesen en katten Door Fleur Nyncke Eemsing

2 Geschiedenis van de poes
De eerste katten leefden 2 miljoen jaar geleden. Deze katten hete holophoneus en de dimictis hier stammen de sabeltand tijger en de huiskat van af. De eerste mensen die poezen namen waren de oude egyptenaren die temde de poezen om de muizen uit hun huizen gehouden maar later werden het al snel huis katten die werden gehouden om mee te spelen en te knuffelen. Zij zagen al snel de poezen als goden en aanbeden ze.

3 Groote katten Er zijn veel grote katten ook wel roofdieren genoemd. Het snelste katachtige roofdier is de cheeta. De koning van de dieren is ook een katachtige dat is de leeuw.

4 Hoeveel katten hebben we nu
Er zijn nu 9 miljoen katten als huisdier in Nederland. 36% van alle families heeft 1 poes/kat, dat zij er dan 38,4 miljoen. 56% heeft meer dan 1 poes/kat. 74,8 miljoen honden worden nu als huisdier gehouden.

5 rassen American wirehair manx balinees nebelung chantilly ocicat
devon rex poxiebob egyptische mau raggdoll german rex safari heilige birmaan tonkanees javanees york chocolate korat laperm

6 Jij en je kat Veel mensen hebben katten. En weten ook wel allemaal hoe ze er voor moeten zorgen. Toch zijn er baasjes die niet weten hoe ze voor hun kat op poes moeten zorgen. Hier zijn een paar tips. Geef je kat in een ritme eten bijvoorbeeld: s’ ochtends s’ middag en ‘s avonds eten. Kam je kat ook regel matig. 1 keer per week is goed.

7 Mijn poes Ik heb zelf ook een poes. Zij heet juffie ze is dik lui en heeeeeeeeel lief. Soms loopt ze zelf mij de hele ochtend achterna omdat ze honger heeft. Ik heb ook nog een kater Kwiebus. Die is ook erg dik is en meer een buiten kat is.

8 einde


Download ppt "Door Fleur Nyncke Eemsing"

Verwante presentaties


Ads door Google