Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdTessa Bogaerts Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Koffie
2
Waarom koffie?
3
Hoe ontstaan de koffiebonen? Granberry De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
4
Koffie maken Pluk de bonen Handmatig Duurder, betere kwaliteit Machinaal Scheiden
5
Koffie maken Pel de bonen Na het plukken bonen uit bes Natte methode Betere smaak, kwaliteit Droge methode Droogveld zon
6
Koffie maken Drogen van de bonen Na pellen worden de bonen gedroogd Groen Gedroogd niet geroosterd Geroosterd Land waar gedronken
7
Koffie maken Koffiebonen roosteren Roosteren bepaald smaak Ieder land eigen smaak, roosteren Zelf roosteren, veel voor gaan leren
8
Koffie maken Koffiebonen malen Na roosteren en afkoelen malen Verschillende koffie malers
9
Koffie maken Zet de koffie Koffiezetapparaat
10
Koffie maken Zet de koffie Senseo
11
Koffie maken Zet de koffie Cafetiere
12
Koffie maken Zet de koffie Turkse koffie
13
Koffie maken Zet de koffie Percolator
14
Soorten koffie Robusta Arabica 2 soorten koffie bonen
15
Ruikerij Costa ria Sumatra organic Ethiopia
16
Weetjes Per jaar wordt er meer dan 7,7 miljoen ton koffie geproduceerd. Dit houdt in: Als je alle kopjes koffie die er per dag worden gedronken achter elkaar zou zetten dan krijg je een rij die 4,25 maal rond de aarde past. Tijdens het branden van de koffie vinden er zo’n 700 chemische processen plaats die de uiteindelijke smaak aan de koffie geven. Rond 1512 de eerste koffie. Duurste koffie € 50 per kopje. De bonen Kopi Luwak en komen uit Indonesie. De bonen zijn eerst gegeten en uitgepoept door een katachtig dier.
17
Vragen 1.Welke twee soorten koffiebonen zijn er? 2.Noem drie verschillende manier van koffiezetten? 3.Noem een van de smaken koffie die ik mee heb?
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.