Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdVincent Simons Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld
Het ei Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld
2
De bakker 5 producten waarin eieren worden verwerkt: - Cake - Taart
- Room soes - Tompouce - Eierkoek
3
Eiwit Dooier chocolade Marokaanse koekjes Sinterklaas schuimpjes Aardappeltoefjes Speciale Tiramisu Dubbeldooier eier salade =
4
Schuim Schuim met alleen eiwit Schuim met alleen dooier
Schuim met dooier en eiwit
5
Woorden Denatureren Proteïnen Aminozuren Emulgator
6
Wat kun je variëren? Mogelijke oplossingen Keuze Reden Waarmee kloppen? Mixer Handklopper Batterij Klopper Vork Hiermee krijg je het grootste hoeveelheid schuim Hoe hard kloppen? Zacht Middelmatig Snel Anders ontstaat er geen schuim Hoe lang kloppen? Kort Lang Naar keuze Totdat er een grote hoeveelheid schuim te zien is Wanneer meten? Direct na afloop Na 1 minuut Na 2 minuten Na 1 min. en na 5 minuten Direct na afkloppen Dat is het makkelijkste Wat meten? Hoogte Je kan anders niet zien hoeveel het gestegen is Welke eenheid? Cm Cm3 Ml Dat stond op het bekerglas
7
Onderzoek Onderzoeksvraag: Bij welke verhouding van eiwit en eigeel ontstaat er het grootste volume schuim?
8
Meetplan eigeel en eiwit bij elkaar doen in een beker[ de beker bij de mixer], steeds een andere hoeveelheid eiwit & eigeel. Dan gaan mixen ongeveer 3 á 4 minuten per samenstelling, en dan het volume schuim aflezen van de beker en in een tabel zetten. Dan kijken welke samenstelling van eiwit en eigeel het meeste schuim geeft.
9
Materiaal 2 Kommen Eieren Klopper Maatbeker
10
Resultaten Aantal Ml eiwit Aantal Ml eigeel Schuim Ml 10 40 250 20 30
240 275 225 50 55 100
12
Conclusie Eigeel geeft meer schuim dan eiwit; DUS…
Om zoveel mogelijk schuim te maken, is eigeel het beste!!
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.