Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdKlaas Veenstra Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Esters, oliën en vetten. Smaaktstoffen enzo
2
Esters Esters zijn een verbinding van een alcohol en een carbonzuur. Bij de reactie tussen het carbonzuur en de alcohol vormen een H-atoom (waterstofatoom) van het alcoholmolecuul en een O-atoom (zuurstofatoom) en H-atoom (waterstofatoom) van het zuurmolecuul samen water. Hetgeen dat overblijft van het alcohol en het carbonzuur, reageert met elkaar en vormt dan samen een ester. Een volledige reactie van een alcohol met een carbonzuur wordt een ester en water. Naarmate de keuze het carbonzuur en alcohol kunnen er verschillende geuren worden gemaakt. Een aantal voorbeelden: Banaan: ethanol + azijnzuur = ethylethanoaat Sinaasappel: octanol + azijnzuur= octylethanoaat Peer: butanol en azijnzuur = butylethanoaat of propanol en azijnzuur = propylethanoaat
3
Oliën
4
Vetten Awesome Cool Vet
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.