De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Multicultureel Amerika

Verwante presentaties


Presentatie over: "Multicultureel Amerika"— Transcript van de presentatie:

1 Multicultureel Amerika
Hoofdstuk 1 Multicultureel Amerika

2 Planning voor vandaag:
Korte terugblik Nakijken paragraaf (2) en 4 (20 min) Oefenvragen voor het PW Vraag vorige les: Is topografie onderdeel van het PW? Meneer Mertens nagevraagd bij mevr Stuij. Antw: Topografie behoort tot de leerstof! Bespreken oefenvragen

3 Terugblik paragraaf 4 Wat betekent de titel Go West, go south?
Push- en Pull model is complementair. Wat houdt dat in? Sunbelt/Snowbelt? In Californië is er sprake van de zogenaamde White Fright, wat is dat? Silicon Valley is een schoolvoorbeeld van Footlose bedrijvigheid, waarom?

4 Nakijken paragraaf (2) en 4 (20 minuten)

5 Hoofdstuk 1. Oefenvragen/ proef SO

6 Vragen 1 Bij de komst van de Europeanen was Noord- Amerika al grotendeels ingericht door de indianen. Is deze stelling juist of onjuist? Verklaar je antwoord. In welke eeuw kwam de immigratie vanuit Europa naar de VS echt op gang? Wat wordt er met frontier bedoeld? De VS liggen helemaal open voor winden uit het noorden, westen en zuiden. Is de stelling juist of onjuist? Verklaar je antwoord. Onjuist. De indianen zijn een natuur volk en richten het landschap niet in, maar leven met de natuur. In de loop van de 19de eeuw. De grens tussen het gekoloniseerde gebied en het “wilde westen” Onjuist. Vanuit het westen is er een natuurlijke barricade, namelijk de Rocky mountains

7 Vragen 2 Welke minderheden zijn er in de VS? Waar wonen ze voornamelijk? Hoe ontstaat een orkaan? Waar komen de meeste duststorms voor en waarom daar? Wat is het verschil tussen een jong en een oud gebergte in uiterlijke kenmerken? Wat verstaan we onder gezinsvorming? Wat verstaan we onder gezinshereniging? 5. Afro-Amerikanen N-O en O, Latino’s: Z-W en Z, Aziaten: W 6. Warm zeewater van 27oC, stijgt op. Koelt snel af, waardoor de lucht gaat draaien, dit komt ook door de draaiing van de aarde. 7. In de droge gebieden waar een woestijn of steppe klimaat heerst. Er is weinig tot geen vegetatie waardoor de wind vrij spel heeft. 8. Jong gebergte is puntig, oud gebergte is afgevlakt en ronde toppen 9. Trouwen, vaak met iemand uit het eigen land 10. Gezinsleden over laten komen.

8 Vragen 3 Waar ligt de snowbelt? Waar ligt de sunbelt?
Wat zijn footloose- bedrijven? Californië heeft zowel push- als pullfactoren. Noem van beide een voorbeeld. 11. Noord-Oost 12. In het zuiden en westen 13. Bedrijven die zich gemakkelijk ergens anders kunnen vestigen omdat ze niet afhankelijk zijn van grondstoffen. 14. pull: gunstig klimaat, veel werk in High-tech. Push: drukke multiculturele centra. Blanke bewoners trekken naar de suburbs.

9 Huiswerk: Geen huiswerk :P Volgende week nieuw hoofdstuk


Download ppt "Multicultureel Amerika"

Verwante presentaties


Ads door Google