De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Namen van landen Les noms des pays.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Namen van landen Les noms des pays."— Transcript van de presentatie:

1 Namen van landen Les noms des pays

2 Verschil tussen Frans en Nederlands
In het Nederlands krijgen de namen van landen geen lidwoord. In het Frans krijgen de namen van landen een bepaald lidwoord: Frankrijk is een mooi land. Portugal is een warm land. Spanje is ook een warm land. La France est un beau pays. Le Portugal est un pays chaud. L’Espagne est aussi un pays chaud. Verschil tussen Frans en Nederlands

3 Waarom verschillen de lidwoorden in het Frans?
1- de namen van de meeste landen zijn vrouwelijk: la France, la Hollande. 2- de namen van een paar landen zijn mannelijk: le Danemark, le Portugal. 3- de namen van een paar landen beginnen met een klinker: l’Espagne, l’Italie. 4- sommige namen van landen zijn altijd meervoud: les Etats-Unis, les Pays-Bas.

4 Dus: de naam van een land in het Frans begint met een lidwoord.
Maar wat moet je zeggen als je in een land bent of naar een land gaat? 1- In het Nederlands: Ik ben in Frankrijk, of ik ga naar Frankrijk. Dit verandert nooit. In het Frans is het afhankelijk van het lidwoord van het land.

5 In/naar + naam van een land in het Frans
1- Vrouwelijke landennamen + landen met een klinker: en 2- Mannelijke landennamen: au 3- Namen in het meervoud: aux 4- Plaatsnamen: à En nu oefenen op het bord met voorbeelden!


Download ppt "Namen van landen Les noms des pays."

Verwante presentaties


Ads door Google