De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof."— Transcript van de presentatie:

1 Voeding Paragraaf 4.4 Melk

2 Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof

3 Paragraaf 4.4 Melk Bereidingswijze Pasteuriseren 3 x melk tot 60 o C verwarmd en weer afkoelen Bacteriën verdwijnen Samenstelling verandert nauwelijks Koelkast bewaren

4 Paragraaf 4.4 Melk Bereidingswijze Steriliseren Verhitten tot boven 100 o C. Bacteriën gedood Smaak wordt aangetast, vitamines deels afgebroken Buiten de koelkast bewaard

5 Paragraaf 4.5 Brood Geschiedenis van het brood Eerste mensen: papje van meel en water Egyptenaren: verzuurd deeg toevoegen Grieken: experimenteerden met allerlei zaden Romeinen: verschil tussen rijk en arm Middeleeuwen: beroep bakker Sinds negentiende eeuw: gist gebruikt

6 Paragraaf 4.5 Brood Wat zit er in brood? Water, volkorenmeel of bloem, zout en gist. Gist (s) + glucose (s)  alcohol (l) + koolstofdioxide (g) Fijn brood: melk, ei, boter en suiker Sodabrood: zonder gist, met bakmeel. Natriumcarbonaat (s) + melkzuur (l)  water (l) + koolstofdioxide (g)

7 Melk en Brood Maken Nakijken paragraaf 4.2 / 4.3 Maken paragraaf 4.4 ( vraag 24 t/m 30 ) Maken paragraaf 4.5 (vraag 33 t/m 35) Klaar? Lees alvast 4.6 door.


Download ppt "Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof."

Verwante presentaties


Ads door Google