Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Givaudan vegetarische kippensoep
Door: Jonne, Jaïr, Dario en Nicoline 1t1
2
Inhoud Deel 1 en 2: Deel 3: Deel 4: Deel 5: Afronding: Vragen
Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s Deel 3: Bestaande kippensoepen Deel 4: Onze proefopstelling (voor de proef met aminozuren) Onze proef met aminozuren Verhoudingen proef cysteïne Deel 5: Onze eigen (vegetarische)kippensoep Valt onze kippensoep in de smaak? Afronding: Onze kippensoep verpakking Vragen
3
Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s
DEEL 1 EN 2: Onze poster en folder over voedingsstoffen en aroma’s Aroma’s in de voeding
4
Bestaande kippensoepen
DEEL 3: Soep 1 Soep 2 Soep 3 Soep 4 Soep 5 Ingrediënten die in al onze soepen zitten. Water, groenten, kippenvlees, zout, kruiden, gistextract, dextrose, kippenvet Ingrediënten die niet in elke soep zitten Yoghurt, plantaardig olie, gemodificeerd maïszetmeel, linzen, kokos, tarwebloem, magere melkpoeder, suiker, specerijen, aroma, maltodextrine, stabilisatoren, room, roomkaas, melkbestanddelen, natuurlijk aroma, pasta, smaakversterker, verdikkingsmiddel, voedingszuur, soja-eiwithydrolysaat, kleurstof, rozemarijnextract, vermicelli, dierlijk vleespoeder, (gemodificeerd) aardappelzetmeel Voedingswaarde per 100ml Energie 70 kcal 68 kcal 49 kcal 24 kcal 20 kcal Eiwit 2,5 g 2,0 g 2,4 g 1,9 g Koolhydraten -waarvan suikers 7,0 g 3,0 g 4,5 g 1,0 g 3,3 g 0,3 g 2,3 g 0,1 g Vet -waarvan verzadigd 4,0 g 5,0 g 2,8 g 0,8 g 0,4 g 0,6 g 0,2 g Voedingsvezel Natrium 0,34 g 0,44 g 0,35 g 0,36 g Toegevoegd zout - 0,95%
5
Onze proefopstelling (voor de proef met aminozuren)
DEEL 4:
6
Onze proef met aminozuren
DEEL 4: Cysteïne + Xylose Glycine + Alanine + Proline + Serine + Geur na 5 minuten Kip (Kipkruiden, kipbouillon) Hele lichte geur van rauw vlees Vieze geur een soort klei met vanille Zwembad water (weinig gloor)/ sauna Bijna geen geur, iets waar je slaperig van word Geur na 10 minuten Caramel Vieze geur hele lichte geur van vanille Zoete popcorn/ Gebrande suiker Hele lichte honing geur Geur na 15 minuten Magere yoghurt/ kwark Hele lichte vlees geur Geur na 20 minuten (Lichtverbrand) Hele lichte geur van gebrande suiker Hele lichte kip geur Geur na 25 minuten (Iets meer verbrand) Bijna geen geur Geur na 30 minuten (Nog iets meer verbrand) Caramel met veel boter Appelcider/ Appelsap met alcohol Deze geur vonden we naar kip ruiken die steeds iets meer was verbrand. Deze geur vonden wij naar caramel ruiken met steeds meer boter Dit vonden wij een vieze geur die lang hetzelfde bleef Wij vonden dat deze geur steeds minder geur kreeg Dit was een vieze geur waar we een beetje slaperig van werden
7
Verhoudingen proef cysteïne
DEEL 4: Verhouding 1/1 0,5g /0,5g 1/2 0,5g/1,0g 1/3 0,5g/1,5g 1/4 0,5g/2,0g 2/1 0,5g/0,25g 3/1 0,5g/0,17g 4/1 0,5g/0,125g Geur na 5 minuten Lichte geur van kip Verbrande kip Licht verbrande kip Héél licht verbrande kip Kip Geur na 10 minuten Zwaar verbrande kip Geur na 15 minuten Waterige licht verbrande kip Waterige verbrande kip Kip met een raar luchtje Lichte geur van kip met een raar luchtje Geur na 20 minuten Sterk verbrande kip Waterige kip Geur na 25 minuten Kip met een raar geurtje Kip met een lichte rare geur Waterige kip met een rare geur Geur na 30 minuten Lichte geur van kip met een rare geur Lichte geur van verbrande kip met een raar geurtje Waterige licht verbrande kip met een raar geurtje Kip met een licht raar geurtje
8
Onze eigen (vegetarische)kippensoep
DEEL 5: Ingrediënten Voor ca. 1 liter 0,5 gram xylose+cysteïne mengsel 1,5liter water (omdat water verdampt) 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon (Honig) 2 tabletten groente bouillon (Maggi) 4 wortels (of 1 grote peen) 2 uien (1 normale en 1 rode) Ca. 200g soepgroente (prei, wortel, witte kool en selderij) Ca. 110g vermicelli
9
Valt onze kippensoep in de smaak?
DEEL 5:
10
Onze kippensoep verpakking
Afronding: Onze kippensoep verpakking
11
Vragen
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.