De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Training Content manager deel - 1. 2 Agenda  Leerdoelen van vandaag  Introductie internetsite –Rolverdeling nu en in de toekomst –Opbouw van de site.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Training Content manager deel - 1. 2 Agenda  Leerdoelen van vandaag  Introductie internetsite –Rolverdeling nu en in de toekomst –Opbouw van de site."— Transcript van de presentatie:

1 1 Training Content manager deel - 1

2 2 Agenda  Leerdoelen van vandaag  Introductie internetsite –Rolverdeling nu en in de toekomst –Opbouw van de site –Modules –Communicatie tussen Content-manager en Webmaster –Hoe gaat het aanpassen van de site in zijn werk  Aan de slag  Wat gaan we in deel 2 doen?  Afspraken maken

3 3 Leerdoelen van vandaag  Informatiepagina kunnen wijzigen  Schoolgids kunnen vullen en aanpassen  Nieuwsbericht kunnen aanmaken en wijzigen  Kalender kunnen vullen en aanpassen  Links kunnen aanmaken, wijzigen en rubriceren  Structuurwensen over kunnen brengen aan de webmaster

4 4 Rolverdeling  Gebruiker (extern)  Gebruiker (intern)  Content manager  Webmaster  Primosite

5 5 Opbouw van de site HomeMenu Module Item Submenu Rubriek Webmaster Content manager

6 6 Modules  Informatie pagina  Schoolgids  Nieuws  Kalender  Foto-album  Bibliotheek  Links

7 7 Communicatie Content manager Webmaster  Bedenk wat je wil plaatsen op de site  Bedenk waar dat in de site moet komen (navigatie)  Bedenk met welke module dat naar jouw mening het beste kan  Bedenk wie het mag zien en wie het mag wijzigen  Overleg dit met de webmaster  Vraag de webmaster de benodigde aanpassingen door te voeren

8 8 Het aanpassen van de inhoud van de site  Klik op de “Login” knop en typ de Gebruikersnaam en het Wachtwoord  Navigeer met behulp van de (sub)menu’s naar de te wijzigen inhoud  Klik op “Toevoegen”, “Wijzigen”, “Verbergen” of “Verwijderen”  Typ de gewenste aanpassingen  Klik op “Verzenden” (of “Annuleren”) LET OP: gebruik NOOIT de “Back/Terug”, “Forward/Verder” en “Refresh/Verversen” knoppen van de browser bij het aanpassen van de site!! ! !

9 9 Aan de slag!

10 10 Nabespreking

11 11 Leerdoelen volgende keer  Fotoalbum kunnen aanmaken en vullen  Bibliotheek kunnen aanmaken en vullen  Nieuwsbrief kunnen maken  (Beginselen van webmaster)


Download ppt "1 Training Content manager deel - 1. 2 Agenda  Leerdoelen van vandaag  Introductie internetsite –Rolverdeling nu en in de toekomst –Opbouw van de site."

Verwante presentaties


Ads door Google