De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouderavond 30 september 2010 Profielkeuzetraject 3e leerjaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouderavond 30 september 2010 Profielkeuzetraject 3e leerjaar"— Transcript van de presentatie:

1 Ouderavond 30 september 2010 Profielkeuzetraject 3e leerjaar
Algemene mededelingen Het opleidingsklimrek Wat is een profiel? Welke profielen zijn er? Profielkeuzebegeleiding op het CML Belangrijke data Decaan en decaannet

2 Algemene mededelingen
Studiedagen: 1 nov en 16 nov alle leerlingen vrij De nieuwe contactstructuur: 1e contactpersoon is de mentor 3h1 mevr. Ineke Bosman en dhr. Yunus Kaya 3h2 dhr.tuncer Akyazi en mevr. Asli Aribas 3v1 mevr. Mirjam Wagener en dhr. Adem Caliskan 2e contactpersoon is de teamtrekker derde jaarlaag, dhr. Arne van Steenis.

3 Opleidingsklimrek

4 Elk profiel bestaat uit 4 delen:
Wat is een profiel? Een profiel is een samenhangend vakkenpakket dat aansluit bij een aantal vervolgopleidingen. Vanaf de vierde klas haal je cijfers die meetellen voor het Eindexamen! Elk profiel bestaat uit 4 delen: het gemeenschappelijke deel het profieldeel het profielkeuze deel en het vrije deel

5 De profielen

6 De vier profielen Economie en maatschappij. E&M. opleidingen handel en administratie, accountancy , international business management, rechten. Cultuur en maatschappij. C&M. sociaal(jurist), communicatie,onderwijs,(leraar)psychologie/pedagogiek, talen, personeel, kunst/toneel/muziek filosofie/theologie, media/journalistiek. Natuur en gezondheid. N&G. opleidingen medische wetenschap, fysiotherapie, laboratoriumtechniek. Natuur en gezondheid. N&T. natuurwetenschappelijke en technische beroepen. architectuur

7 Om een goede profielkeuze te maken heb je veel informatie nodig:
Over de profielen Over jezelf Over de nieuwe en bekende vakken Over de toelatingseisen van het Hoger Onderwijs

8 Weet : Waar je goed in bent. (Wat kan ik) Welke vakken je echt interesseren. (Wat wil ik) Iets over je toekomstplannen. (wat zijn jouw wensen, waarden, interesses / richtingen) De gevolgen van je keuze. (welke richtingen zijn met het gekozen profiel mogelijk en welke sluit ik uit!)

9 Profielkeuze: makkelijk / moeilijk?
Ik kies het profiel waar ik alle kanten mee uitkan. Risico ? Dit jaar doe ik rustig aan, volgend jaar laat ik zien wat ik kan. Risico ? Ik weet niet wat ik wil worden, ik kan niet kiezen voor een profiel. Klopt dit … ?

10 Hulp bij profielkeuze door:
Mentorlessen: De leerlingen maken een portfolio op hun computer Opdrachten en testen maken Decaan in de klas Klassengesprekken en prestatiegesprekken Informatie van hogeschool en universiteit Bezoek aan hogeschool of universiteit Inzetten projectweken in keuzetraject Website schooldecaan Ouderavonden

11 Belangrijke data profielkeuzetraject

12 Alle belangrijke informatie staat bij elkaar op de website van de decaan van het Cosmicus Montessori Lyceum: Nieuws: opleidingen, beroepen, vakken, … Downloads: profielenschema, toelatingseisen Hoger Onderwijs , … De opdrachten die je in de klas en thuis moet doen (Keuzeweb) Eerste keer aanmelden, daarna inloggen met leerlingnummer en jouw (makkelijke) wachtwoord. Aanmelden in het mentoruur.

13 Van 5 havo naar 5 vwo Niet zo makkelijk als het lijkt.
* In 4 havo verplicht een tweede moderne vreemde taal kiezen, want je moet het vwo afsluiten met twee moderne talen. * Wanneer je doorstroomt naar het vwo ben je profielgebonden. Je kunt niet vanuit een E&M profiel doorstromen naar een N&G profiel.

14 De schooldecaan Tuncer Akyazi Taak decaan: hulp bieden bij het kiezen van profiel (klas 3), studie en beroep (examenjaren) Tijdens mentorlessen aan de slag met vragen en opdrachten (over je interesses, .. ). Begeleidt mentoren in het profielkeuzetraject. Overlegt met decanennetwerk Amsterdam.


Download ppt "Ouderavond 30 september 2010 Profielkeuzetraject 3e leerjaar"

Verwante presentaties


Ads door Google