Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdHidde Kuiper Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
LEONARDO PROJECT “F&B4YOU” BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten, washandjes, boven bekleding
2
Soorten Tafels Rechthoekige Tafel Ronde Tafel
3
Tafelkleden en Linnen Tafel runner Servet Overdekkers Tafelkleden
4
Persoonlijke accessoires van een ober
aansteker Check blok Pen Obers doek
5
4)Bestek (of zilverwerk)
Vorken: dessert vork, vis vork, tafelvork. Mes: tafel mes, dessert mes, boter mes Lepels: Tafel lepel, dessert lepel, thee lepel,koffielepel Zilverwerk voor de bediening: serveerlepel en serveer vork 1 - Tafel lepel 2 - Tafel vork 3 - Tafel mes 4 - Dessert lepel 5 - Dessert vork 6 - Dessert mes 7 - Boter mes 8 - Vis vork 9 - Vis mes 10 - vis lepel 11 - lepel saus 12 - Steak mes
6
Karaffen en decanteer Moderne Lijn Klassieke lijn
5)Glaswaren: water glazes, witte wijn glas, rode wijn glas, fluteor 1 - Waterglas 2 - Witte wijnglas 3 - Rode wijnglas 4 - Champagne cup likeur glas 7 - Witte wijnglas 8 - Rode wijnglas 9 - Waterglas 10 - fluit Moderne Lijn Klassieke lijn De verschil tussen klassieke en moderne stijl is de lengte van de glas stem en de hoogte van de glas Karaffen en decanteer
7
Soorten van het glas tafelwerk :
Rode wijnglas Het wordt gekenmerkt door een vrij dikke kom. Het verhogen van het wijn met de lucht dat er gericht word zo dat het zijn “bunch??” volledig kan ontwikkelen. Witte wijnglas Het wordt gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een smalle, slanke kom van een capaciteit van 100 cm ³.
8
Likeur glas heet vaak tulp
Shot glas Het wordt gekarakteriseerd door een kleine capaciteit van 25 – 50 cm ³. Likeur glas heet vaak tulp Het is gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een kom afwijkende naar boven voor een capaciteit van 25 – 50 cm ³.
9
Porselein: tonen plaat, ondiep bord, diep bord, dessertbord, brood plaat (of brood mand)
Diner bord Underdish Brood bord Soep bord
10
Verschillende kopjes en borden
Melk of thee kopje en bord Melk of thee kopje Koffiekopjes en bord Koffiekopje en bord Koffiekopje Espressokopje en bord Espressokopje
11
Restaurant apparatuur en gereedschap
Hete kar Servies kar Wijn kar Guéridon Dessert kar Flambeer kar
12
Dressoirs
13
Apparatuur Cava Kast Chauffing Bord dienblad Hete bord Ham Houder
14
Diverse Service Theepot Petit Menage Suikerpot Pepermolen Koffiepot
Melkpot
15
Diverse Tools ijs tang Azijnflesje Aanzetstaal Ham mes Vleesmes Schilmes IJsblokjesbakje Uitbeenmes
16
1 - Brood mand 2 - Fruitmand 3 - Soep terrine 4 - Gravin boot 5 - Botervloot
17
Open bar servies in de restaurant dineerkamer
(Kijk naar de glazen van de linkers naar de rechts) Bar glazen: Kleine tumbler: voor vruchten of groentesap, zuren, whisky, spirits on the rocks, enz. Spirits glas/borrelglas Grote tumbler (longdrinkglas): voor highballs, milkshakes, non-alcoholische dranken, de meest lange en dure drankjes, enz. Martini glas Cocktail glas: In de eerste plaats voor de romige cocktails . Cognac borrel: grote ballonvormige glazen voor de cognac, ook gebruikt voor armagnac, calvados en fijne likeuren, zoals Benedictine, Chartreuse, Cointreau, etc. Likeur glas: voor alle soorten likeur.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.