De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

P3O Portfolio, Programme & Project Offices

Verwante presentaties


Presentatie over: "P3O Portfolio, Programme & Project Offices"— Transcript van de presentatie:

1 P3O Portfolio, Programme & Project Offices
Een snelle introductie in 7 slides Door Petra Rona P3O Specialist Creative Inn

2 P3O is van alle markten thuis In dit overzicht ziet u de samenhang tussen P3O en de OGC Best Practice methodieken. P3O is hierop afgestemd, maar is ook toe te passen bij gebruik van andere projectmanagement methodieken zoals bijvoorbeeld de PMBOK.

3 P3O functies Deze indeling en de onderdelen kan je gebruiken als checklist om je huidige activiteiten te identificeren, te bepalen wat je wilt ontwikkelen of inzichtelijk te maken wat prioriteit heeft in jouw organisatie. Kopieer dit overzicht, pak de marker en begin met het inrichten van je ´warroom´ zodat de P3O functies en prioriteiten in jouw organisatie zichtbaar zijn!

4 P3O model Een voorbeeld van hoe het model eruit zou kunnen zien
P3O model Een voorbeeld van hoe het model eruit zou kunnen zien. Je eigen P3O model kan je identificeren door een tekening te maken van de connecties die de project, programma en portfolio offices in jouw organisatie hebben, zowel onderling alsook met de bestaande organisatie (de business). De informatiestromen, rollen en capaciteit kan je zo inzichtelijk maken.

5 P3O model Zo kan het model ook gevormd zijn
P3O model Zo kan het model ook gevormd zijn. Merk op dat de permanente Portfolio Office een vast gegeven is waar de veranderstrategie, prioritering, benefitmanagement en besluitvorming op strategisch niveau plaatsvindt.

6 P3O Levenscyclus Stilstand is achteruitgang
P3O Levenscyclus Stilstand is achteruitgang. Er zullen continu veranderingen zijn die een andere mate van volwassenheid of andere prioriteiten verlangen, waarop het P3O model wordt aangepast. Het P3O model is dus geen constant model, maar beweegt mee met de organisatie. Prince2 en MSP kenners herkennen onderstaande cyclus.

7 P3O in Nederland In 2009 zijn de eerste P3O certificeringen behaald door Nederlandse professionals. U vindt hen in de groep voor P3O gecertificeerden op Linkedin. P3O is in 2009 voor het eerst bij IPMA geintroduceerd in een bijzondere uitgave, de PMO Special van ´Projectie´, het magazine van IPMA Nederland (december 2009). In mijn artikel introduceer ik het P3O model, de terminologie en de voordelen voor portfolio, programma en projectmanagers oftewel ´what´s in it for me?´. Deze vraag wordt beantwoord op basis van de ervaring in de UK door Sue Vowler, auteur P3O en eigenaar van Project Angels. Niet gezien? Ik stuur het u graag. De P3O kwalificatie is in 2010 aan een opmars begonnen. Bij diverse opleidingsinstanties kunt u inmiddels terecht voor de P3O Foundation en/of Practitioner cursus en het examen. Ook kunt u bij APMG terecht voor een open examen (zelfstudie). Informatie over aanbieders en certificeringen vindt u via APMG Benelux. Aangeboden door (0)


Download ppt "P3O Portfolio, Programme & Project Offices"

Verwante presentaties


Ads door Google