Download de presentatie
1
Horeca en ecologische foodprint
Streekgerechten anders gebracht
2
Wie zijn wij en wie is Peter Vereecke?
Dolce far tutto Peter Vereecke: Chef & sommelier, restaurant “Pierre pour les Amis” - Horebeke Consultant wine and food
3
Water en water met een smaakje
Kraantjeswater Flessen waterstockage Bakuhanseki Smaakinfusie toevoegen
4
Wat verwacht de klant en waarom ?
Bewustwording door media Belgische gerechten & ingrediënten Smaak Eigenheid Terroir
5
Wat betekent Foot(d)print ?
footprint foodprint Kookwijze Energieverbruik Vervoer Ispc (all in one) Productkennis Basiskennis bereidingswijze Behouden van vitamines Lokale bevoorrading Verse ingrediënten Duurzame (eigen) kweek
6
Trends in de ecologische keuken
Respecteren van natuurlijke smaken Belang van groenten Fruit- kruiden- bloemen als extra Biologisch- biodynamisch Temperatuurcontrole Minder vet, minder zout Minder maar beter
7
Wat is een ecologische foodprint ?
8
Goede Voorbeelden in België
Rock Werchter Exki Steven Vromant en de low Impact Man WWF België Sanguisorba Cucagna
9
Enkele tips om ecologisch te koken
Minder vlees Vis uit duurzame visvangst Sojaproducten Stomen Seizoensgebonden Lokale producten
10
Voorbeelden uit onze buurlanden
Gemeenschapsrestaurants opgezet door Agrocampus in Bretagne Pays de Guincamp: voeding en wonen
11
Impact Vlam en Apacq Welke mogelijkheden ?
12
Ecologische start Producten- aankoop- stockage
Verpakkingen verminderen Energieverbruik aanpassen Reinigingsproducten
13
Onze gerechten van Vandaag Hoe ecologisch en vernieuwend zijn ze ?
Karnemelkstampers/grijze garnaal/prei/citrustagetes Waterkerssoep/peer/pas de bleu/oxalis Parmentier van palmkool/wilde eend/ walnoot/pastinaak Ombervis/Nieuwzeelandse spinazie/borago/ Rundstataki/aubergine/limoenmunt/crispy fries Assortiment kazen en bier Luikse koffie/chocolade/speculoos
14
Vragen
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.