De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maandbrief – maart – april - mei

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maandbrief – maart – april - mei"— Transcript van de presentatie:

1 Maandbrief – maart – april - mei
Op tijd komen: De school begint om half 9 en vanaf 10 voor half 9 is de deur open. Wilt u er op letten dat de kinderen op tijd komen! Ziek melden: Wilt u uw kind ziek melden tussen en 08.45? Het telefoonnummer dat u moet bellen is: Ook de kinderen van de dependance OTV Maandag : uur uur Begrijpend lezen , groepen 5,6,7,8 en schakel Dinsdag : uur Rekenen groep 7,8 en schakel Woensdag: uur Rekenen groep 5,6 en schakel Donderdag :15.15 uur Studievaardigheden groep 7 Opening lekkerfit week Op maandag 22 april is de opening van de lekkerfit week met als thema water . De opening gebeurt met een dans die te gelijk door alle lekkerfit scholen gestart wordt . Hiermee hopen we een record te vestigen. Natuurlijk bent u van harte welkom om de kinderen aan te komen moedigen. Euromast Op dinsdag 26 maart gaat de hele school naar de Euromast . We zullen daar getrakteerd worden op een leuke dag. We beginnen met een paasbrunch. Daarna zijn er diverse activiteiten georganiseerd waaronder het bezoeken van het hoogste deel van de mast en een spectaculaire voetbalshow .We zijn om terug op school. De kleuters gaan met het openbaar vervoer. De andere groepen gaan lopen. Wilt u er aan denken om stevige wandelschoenen Aan te geven? Wij hopen op mooi weer. Medicijngebruik: Groepsleerkrachten mogen geen medicijnen verstrekken aan kinderen. (ook geen paracetamol of aspirine) Heeft uw kind wel medicijnen nodig onder schooltijd dan dient u eerst een verklaring in te vullen. Medicijnen mogen niet in de klas aanwezig zijn. Schoolfotograaf Op woensdag 10 april komt de schoolfotograaf Zoals ieder jaar kunt u ook weer foto's laten maken van broertjes en zusjes . U krijgt hierover nog een brief . De prijzen van de foto's zijn €11.50 per pakket, en ze kunnen op school gekocht worden. OTV : meivakantie: 1 mei : uur 2 mei : 9.00 – uur 3 mei : 9.00 – uur Uw kind ontvangt hiervoor nog een aanmeldingsbrief. Juffrouw Alexandra Juf Alexandra is zwanger en zij gaat half april met zwangerschapsverlof. Koningsspelen Zoals u in de media heeft kunnen vernemen worden er op vrijdag 26 april ter gelegenheid van de troonswisseling overal in het land op basisscholen koningsspelen gehouden. Dit houdt in dat de leerlingen de dag zullen starten met een ontbijt op school de rest van de dag ingevuld zal worden met een sportdag. Hierna start de mei vakantie . Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op Wereldnatuurfonds De leerlingen van groep vijf houden een collecte voor het redden van de neushoorn. De kinderen zijn zelf met het idee gekomen. Vrije dagen in maart en april zijn: 29 maart goede vrijdag 1 april 2e paasdag Mei vakantie: Maandag 29 april t/m maandag 20 mei Extra vrije dag kleuters Vrijdag 22 maart

2 Verhuizing: In het kader van de bezuinigingen moeten we in 1 gebouw. Dus na de zomervakantie zullen we met z’n allen in het hoofdgebouw zitten De groepen 0 , 1 en 2 beneden en de groepen 3 t/m 8 en schakel boven. We blijven de schooltuin op het plein aan de Jan Kobellstraat gebruiken. Deze begint al aardig vorm aan te nemen, er zijn stuiken en fruitbomen geplant. Ook worden er binnenkort picknicktafels geplaatst . Driehoekje 2 Op 4 maart is er in onze school een nieuwe peuterspeelzaal Gestart. Dit houdt in dat de kinderen die op de wachtlijst staan Sneller kunnen starten. De groep zal gedraaid worden door juffrouw Ingrid en juffrouw Joke We heten ze van harte welkom. Groep 0:/ Driehoekje 1 De juffen van groep 0 zijn gestart met de huisbezoeken en worden overal heel gastvrij en gezellig ontvangen. Ze vinden het leuk om de kinderen in hun eigen omgeving te zien. Schoolplein: We krijgen een groen schoolplein! Er worden stroken gemaakt langs het plein die gevuld worden met hortensia's en ander groen. Ook komen er andere bomen langs het schoolplein. De bedoeling is dat dit voor 1 juni gerealiseerd is. Er wordt gewerkt aan vergroening van de wijk. Een groep bewoners is bezig met een strook groen langs de Schie . Op 23 maart worden er bomen en planten geplant. Kinderen van O.B.S De Driehoek gaan op school 30km bordjes maken . Veilig en leefbaar: Wij willen meewerken aan een veilige en leefbare wijk. Wij zijn daarom betrokken bij het project “ voor de buurt ……….door de buurt .” Zij hebben zeer goede ideeën om de buurt veiliger en schoner te krijgen. Heeft u ook ideeën komt u dan gerust langs op een van de buurtavonden die plaatvinden in onze school . Te weten: 13 maart , 27 maart , 10 april en 24 april. Juffrouw Mirjam en juffrouw Tamara: Vanaf maandag 4 februari zijn juf Mirjam en juf Tamara als lio stagiaire (leraar in opleiding) bij ons op school. Juf Mirjam is op wo, do, vr in groep 1/2 b bij juffrouw Wilma, Juffrouw Tamara is in groep 3 bij juffrouw Lilian Lezen is top! Wij willen u graag op de hoogte brengen van onze leesresultaten. Wij zijn trots op onze kinderen want de leesresultaten zijn omhoog gegaan. Onze kinderen vinden lezen erg leuk en maken dagelijks gebruik van het leesplein boven in school .Mocht u vragen hebben over welke boeken uw kinderen thuis kunnen lezen, dan bent u van harte welkom bij juf Stephanie en juf Sandra. Week van de lente kriebels: Het is weer zover, van 18 t/m 22 maart is het de week van de lente kriebels. In de klassen zal er aandacht aan besteed worden. .

3 Cursus’’ Goed, beter, best ‘’
Op maandag 25 maart start in de ouderkamer de cursus ‘’Goed, beter, best’’ Dit is een taalcursus Nederlands ook is er aandacht voor het contact tussen ouders en school. Deze cursus is voor de ouders van groep 0 , 1 / 2 en schakelgroep . De cursus wordt 20 weken lang gegeven op maandag en dinsdag van 12.30uur tot 15.30uur Na deze 20 weken is het nog 8 weken 1 keer per week. Er zijn aan deze cursus voor de ouders geen kosten verbonden. Deze wordt betaald door school. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven bij Juffrouw Fidan. Stap binnen bij de jeugdverpleegkundige van het CJG! Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Jamila Faloun. Ik werk als jeugdverpleegkundige in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Delfshaven. Samen met jeugdarts Tati Rodriguez ben ik verbonden aan basisschool de Driehoek. Opvoeden is voor iedere ouder een uitdaging. Soms brengt dit vragen met zich mee over de gezondheid, opvoeding of verzorging van uw kind. Bijvoorbeeld over voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst. De jeugdverpleegkundige luistert naar u en denkt graag met u mee! Vanaf februari 2012 start ik met een inloopspreekuur op de Driehoek. Dit houdt in dat u op een vaste ochtend in de maand, zonder afspraak bij ons kunt binnenlopen met uw vragen. Ook kinderen en leerkrachten zijn welkom op het inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is van tot Data waarop de jeugdverpleegkundige aanwezig is: Vrijdag 12 april 2013 Vrijdag 07 juni 2013 Vrijdag 12 juli 2013 De jeugdverpleegkundige die aan de school verbonden is: Jamila Faloun en bereikbaar via of Ga voor meer informatie over het CJG of voor opvoedinformatie naar Bijeenkomsten ouders groep 0 Deze maand hebben we in de ouderkamer twee bijeenkomsten gehouden voor de ouders. De eerste ging over slaapproblemen en de tweede over brandwondenpreventie. Er zijn veel ouders naar deze bijeenkomsten gekomen en ze vonden het zeer leerzaam. Ook hebben we het thema “eet smakelijk” afgesloten met het eten van een ontbijtje ( ochtendgroep) of lunch ( Middaggroep) Alle ouders hebben iets lekkers gemaakt en we hebben het gezamenlijk opgegeten. Wij willen alle ouders hier nog voor bedanken. Het volgende thema is “ De kinderboerderij’ en Pasen. Op donderdag 4 april gaan we naar de kinderboerderij.


Download ppt "Maandbrief – maart – april - mei"

Verwante presentaties


Ads door Google