Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Eieren en Ei bereidingen
2
Inleiding Een kip legt gemiddeld tussen de 150 en 200 eieren.
Naast kippeneieren worden er ook eenden, ganzen en kwarteleieren gebruik. Een ei levert veel eiwitten, maar kan ook je cholesterol verhogen.
3
Functie van het ei Garnering Bindmiddel Rijsmiddel Luchtigmaker
Plakmiddel Glansmiddel Zelfstandig gerecht
4
Samenstelling 75 % water 13% eiwit
11% vet (voornamelijk in de dooier). Mineralen: calcium en ijzer. Vitaminen: A-, D- en B (in de dooier). Lecithine.
5
De bouw van een ei
6
Soorten kippeneieren Legbatterij Scharreleieren Voliére-eieren
Vrije uitloop eieren Biologische eieren
7
De inkoop van eieren De kippeneieren worden in de volgende gewichtsklassen ingedeeld: S = minder dan 50 gram M = 53 tot 63 gram L = 63 tot 73 gram XL = 73 gram of meer
8
Het bewaren van eieren. Koel en donker (max 12 graden)
Gekookte eieren in koelkast. Gepelde eieren onder water in de koelkast. Eidooier onder olie in koelkast. Eiwit afgedekt in koelkast. Eieren uit de buurt van sterk ruikende producten houden.
9
Gepasteuriseerd eieren, eigeel en eiwit
10
Eierbereidingen
11
De verschillende eierbereidingen
Koken Pocheren Bakken Uitsmijter Frituren Roereieren Eieren ‘en cocotte’ Omeletten
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.