De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom meedoen met Wecycle?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom meedoen met Wecycle?"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom meedoen met Wecycle?
Naam spreker Datum

2 Recycle Facts Per jaar verdwijnt in Nederland 2 kg e-waste (kleine elektrische apparaten en energiezuinige verlichting ) per persoon in de vuilnisbak Hiermee gaat 33 miljoen kilo aan bruikbare grondstoffen verloren voor recycling Door recycling hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht Van kleine elektrische apparaten wordt 75% gerecycled, van spaarlampen zelfs meer dan 90%.

3 Wat doet Wecycle? Wecycle organiseert de inzameling en recycling van
e-waste. Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloop-bedrijven, de detailhandel, het onderwijs, clubs & verenigingen en consumenten.

4 Wecycle voor het basisonderwijs en BSO's
A: Educatieve flyer over recycling en techniekproefjes (groep 5-8) B: Jekko-lespakket en Jekko's voor thuis (groep 1-8) C: Wecycle-leskoffer, aanvragen via eigen gemeente (groep 1-8) D: School als Wecycle-inzamelpunt

5 A: Educatieve flyer en techniekproefjes
Wereldoriëntatie leerdoel milieu: Educatieve flyer met opdrachten over recyclen (groep 5-8)‏ Techniek: recycleproefjes waarbij sorteer-principes van het recycleproces worden nagebootst

6 B: Jekko-lespakket en Jekko's voor thuis
Jekko is een verzamelbox waarin kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen kunnen worden bewaard, zodat deze niet in huis rondslingeren. Scholen die meedoen met Wecycle kunnen het Jekko-lespakket bestellen en gratis Jekko's voor hun leerlingen.

7 B: Jekko-lespakket Doelstelling: Leerlingen ontdekken spelenderwijs wat het belang is van gescheiden inzameling en hoe de Jekko daarin een rol kan spelen. Per bouw handleiding en kopieerbaar werkblad: Onderbouw: zoekplaat met Jekko’s, elektrische apparaten, lege spaarlampen en batterijen. Middenbouw: opdrachten en puzzels rondom recycling. Bovenbouw: ludiek toneelstukje waarin de Jekko centraal staat.

8 C: Wecycle-leskoffer Doelstelling: Leerlingen ontdekken spelenderwijs wat het belang is van gescheiden inzameling. Per bouw handleiding met twee activiteiten: Onderbouw: grondstoffenspel en prentenboek Middenbouw: het Grote Wecycle-spel en Wecycle-bingo Bovenbouw: maak een eigen Wecycle-campagne

9 D: School als Wecycle-inzamelpunt
Een Wecycle-inzamelpunt ontvangt speciale inzamelbakken voor kleine elektrische apparaten. Scholen kunnen zelf aangeven wanneer deze bakken vol zijn en opgehaald moeten worden. Voor elk ingeleverd apparaat ontvangt een school een spaarpunt. De spaarpunten kunnen in de webshop ingewisseld worden voor kinderboeken, sport- en spelartikelen, pleinplakkers, apparatuur of een goed doel. Via een persoonlijke Wecycle-pagina kunnen scholen alle handelingen uitvoeren.

10 Sparen voor Goed Doel Wecycle verbindt zich elk jaar aan een goed doel. Scholen kunnen hun gespaarde punten ook (deels) aan dit doel besteden. Dit jaar is dat de Max Foundation. Zij dragen zorg voor betere hygiëne in landen als Bangladesh en gaan zo kindersterfte tegen.

11 Dit zeggen Wecycle-scholen:
Wecycle is een goede aanvulling op het leerdoel milieu. Wecycle is een leuke manier om voor spullen te sparen. Het is eenvoudig om aan Wecycle mee te doen. Wecycle is handig voor ouders om kleine elektrische apparaten in te leveren. Wecycle is een goede combinatie van lesstof met praktijk. Wecycle krijgt een 8,3 van de scholen!

12 Meedoen met Wecycle Aanmelden als Wecycle-inzamelpunt kan via: Wecycle-lesmateriaal, Jekko-lespakket en Jekko's zijn te bestellen via de webshop.


Download ppt "Waarom meedoen met Wecycle?"

Verwante presentaties


Ads door Google