De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wilt u alles te weten komen over afval? Hier vindt u het antwoord!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wilt u alles te weten komen over afval? Hier vindt u het antwoord!"— Transcript van de presentatie:

1 Wilt u alles te weten komen over afval? Hier vindt u het antwoord!

2 Waar laat je eigenlijk afval
Huishoudelijk afval wordt meestal in kliko’s gedaan. Of in sommige wijken, bij flats en appartementen gebouwen in ondergrondse containers.

3 Ongeveer de helft van het huishoudelijk afval wordt
hergebruikt of gerecycled , Stortplaatsen komen nauwelijks nog voor. Verder zijn installaties voor afvalverbranding schoner gaan werken; ze leveren zelfs elektriciteit op.

4 Glas Afval Glas moet naar glasbakken worden gebracht want
glasrecycling bespaart grondstoffen en energie. Op deze manier kan glas goed worden hergebruikt.

5 Kliko’s Een kliko is een afvalbak op wielen.
De grijze kliko is voor restafval dat niet gescheiden kan worden. De bruine kliko is voor groente-fruit- en tuinafval. De blauwe kliko is voor papier.

6 Wat is grofvuil Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een kliko past. U kunt grofvuil gratis laten ophalen (bellen tijdens kantooruren, telefoon ) of zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation. Adres: Nijverheidslaan 2, 3903 AP Veenendaal Geopend: maandag t/m vrijdag van 8.00 tot uur en tot uur. Op zaterdag van 8.30 tot uur

7 Chemisch afval Klein chemisch afval (kca) is afval van huishoudens dat gevaarlijk is voor het milieu als je ze zomaar weggooit. Dit geldt bijvoorbeeld voor batterijen, medicijnen, verf en motorolie. Vanwege de schadelijke bestanddelen mogen ze niet bij het gewone afval. Klein chemisch afval moet gescheiden worden ingeleverd.

8 Kringloop De kringloop is een winkel waar u uw oude spullen heen kunt brengen of gratis kunt laten ophalen. De spullen die ze nog kunnen gebruiken verkopen ze voor een lage prijs. Kringloopcentrum ’t Veen, Groeneveldselaan 14, 3903 AZ Veenendaal, telefoon

9 Oud papier Oud papier is bijvoorbeeld een krant, tijdschrift, reclamefolder, cadeaupapier, golfkarton, en telefoongids. Het oud papier wordt ingezameld door verenigingen, kerken en scholen. Er wordt ook een proef gedaan voor de wijkbewoners in Veenendaal West met de blauwe papierkliko.

10 daarna word het versnipperd
daarna word het versnipperd. Eenmaal versnipperd word het samengevoegd en gerecycled. Uiteindelijk heb je weer een nieuw velletje papier. Goed bezig zijn met afval, dat is veel waard! Alle informatie over afval vindt u op:

11 Gemaakt door: Robert van den Heuvel
Stage Ichthus College.


Download ppt "Wilt u alles te weten komen over afval? Hier vindt u het antwoord!"

Verwante presentaties


Ads door Google