De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88

Verwante presentaties


Presentatie over: "Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88"— Transcript van de presentatie:

1 Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88
Naar modeltekening Terug naar laatste afbeelding Voorgaande afbeelding Volgende afbeelding Uit

2 Zitinstructie systeem 88
Programma Klik op gewenste balk Ergonomie Systeem 88 Zitinstructie systeem 88

3 Ergonomie

4 Doel .

5 Lichaamshouding Alleen al door een verkeerde lichaamshouding ontstaat een productieverlies van wel 30%.

6 Wervelkolom De wervelkolom bestaat uit 24 beweeglijke wervels. Daar tussen liggen als verbindingselementen de tussenwervelschijven, die als elastische schokdempers werken. De ideale stand van de wervelkolom is de dubbele S-vorm. Zo is de wervelkolom uitgebalanceerd en de gewichtsverdeling optimaal.

7 Tussenwervelschijf

8 Functie De voedingopname van de tussenwervelschijven vindt plaats door diffusie bij belasting en ontlasting. Net als bij paddenstoelen neemt het tussenwervelschijvenlichaam vloeistof op en geeft deze onder druk weer af.

9 Tussenwervelschijf Tussenwervelschijfverzakking ontstaat door het verschuiven van de tussenwervelschijfkern naar achteren in de richting van het ruggenmergkanaal. Hierdoor welft de tussenwervelschijf, of de vezelring scheurt. Daarbij ontstaat druk op de zenuwen. Gevolg; pijn tot aan verlammingsverschijnsel aan toe.

10 Lichamelijke arbeid

11 Rugbelasting De belasting van de wervelkolom. Gemeten werden de drukverschillen in het binnenste van de tussenwervelschijven bij verschillende lichaamshoudingen. Zitten ontspant de benen na het staan of lopen. Bij het zitten worden de gewrichten, spieren etc. ontspannen.

12 Bewegen Om de tussenwervelschijven maar ook de rug en beenspieren en hoe vreemd het moge klinken, ook de hersenen bij het zitten ondanks de hoogste belasting met voedingstoffen te verzorgen, is dynamisch beweeglijk zitten het beslissende concept

13 Synchroon mechaniek Deze stoelconstructie ondersteunt het dynamisch zitten, waarbij zij in iedere zitpositie de lichaamshouding optimaliseert. Het draaipunt bevindt zich ongeveer een vuistdikte van het draaipunt. Dit voorkomt bloedstuwingen onder in de dijbenen.

14 Draaipunt Deze stoelconstructie ondersteunt het dynamisch zitten, waarbij zij in iedere zitpositie de lichaamshouding optimaliseert. Het draaipunt bevindt zich ongeveer een vuistdikte van het draaipunt. Dit voorkomt bloedstuwingen onder in de dijbenen.

15 Open zithoek De optimale zithouding wordt bereikt door het handhaven van de dubbele S-vorm van de wervelkolom.Deze houding wordt begunstigd door een draaiing van het bekken naar voren Hierdoor ontstaat o.a. minder spanning op de nekspieren.

16 Zitneig Wetenschappelijke tests wijzen uit dat een lichte zitvlakneiging van ca. 3º- 4º de houding ook bij langer zitten optimaliseert.

17 Zitpositie Stel eerst de stoel in volgens instructie schema en stel daarna de hoogte van het bureau in Indien bureaublad niet in hoogte verstelbaar is, gebruik dan een voetenbankje.

18 Systeem Ergonomie .

19 Bewegen op de werkplek

20 Bewegen op de werkplek

21 Systeem X_88 X_88 met gestoffeerde rugleuning
X_88 met netweave rugleuning

22 Systeem X_88 X_8823 met gestoffeerde rugleuning
X_8813 met netweave rugleuning

23 Systeem X_88

24 Systeem X_88 handleiding

25 Zithoogte Stel de zithoogte d.m.v. knop aan rechter voorzijde dusdanig in dat uw benen een hoek van 90 maken. Zorg in die stand dat u geen druk op uw bovenbenen voelt.

26 Synchroon (kantel) mechanisme
Draai rechter knop (A) horizontaal. (neig positie.) Stel d.m.v. draaien aan flexibele knop (B) de tegendruk van de rug in. Beweging heeft een positieve werking op uw lichaam. B A

27 Lumbaalsteun Schuif de beugel aan rugzijde met tweehanden omhoog of laag tot de juiste hoogte. (Advieshoogte. Steun aan bovenzijde bekkens.) Stel de diepte in met draaiknop aan achterzijde rug.

28 Armsteun Druk knop aan binnen zijde in en stel de juiste hoogte in. Arm en schouder moeten een hoek van 90º maken. Verschuif de bovenkap van armlegger naar binnen of naar buiten. (laat de armen ontspannen naast het lichaam aansluiten) Verschuif de bovenkap naar voor of achterzijde voor een goede ondersteuning Met de kleine hendels aan de onderzijde kunt u de armleggers naar binnen draaien.

29 Zitdiepte Druk de linker knop omhoog en verschuif de zitting.
Tussen zitting en been behoort ongeveer een vuistdikte ruimte over te blijven.

30 Zitneiginstelling (optie)
Met het instellen van de zitneigverstelling mag u niet op de stoel blijven zitten om schade te voorkomen! Draai de knop rechts achter met de klok mee. Standaard zijn 3 positie`s beschikbaar Instelling toe te passen bij langer actief zitten. Door de zitting aan achterzijde omhoog te stellen kantelt u het bekken en strekt automatisch de rug. (Dit ontlast o.a. de nekspieren)

31 Bureau hoogte Na de juiste instelling van uw stoel, behoort (in zitpositie) uw bureaublad ongeveer op gelijke hoogte als de bovenzijde van uw armlegger ingesteld te worden. 82 62

32 Systeem X_88 Haworth Benelux B.V. Archimedesbaan 2 3439 ME Nieuwegein
Tel Fax


Download ppt "Comforto stoelenprogramma en zitinstructie Systeem X-88"

Verwante presentaties


Ads door Google