De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veemarkt Utrecht Dier en Recht 2006 3-4-2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veemarkt Utrecht Dier en Recht 2006 3-4-2017."— Transcript van de presentatie:

1 Veemarkt Utrecht Dier en Recht 2006

2 veemarkt Utrecht Een doodzieke koe die niet meer op kan staan (downer koe) word herhaaldelijk hard geslagen om haar overeind te krijgen.

3 Eén van de vele extreem vermagerde koeien.
veemarkt Utrecht Eén van de vele extreem vermagerde koeien.

4 veemarkt Utrecht Koe met gezwollen voor- en achterpoten, waar ze geen druk op wil zetten. Vertoonde tekenen van extreme pijn.

5 veemarkt Utrecht Verzwakte koe die op de veemarkt is ingestort. Niemand nam kennis van haar toestand. Werd herhaaldelijk hard geslagen om haar op te laten staan.

6 veemarkt Utrecht Een verzwakte koe met oude wonden aan haar voorpoten. Haar uier is overvol waardoor melk op de grond vloeit. Haar achterklauw is ernstig misvormd.

7 veemarkt Utrecht Koe met zwellingen aan drie poten. Heeft veel doorligplekken en is extreem dun en verzwakt.

8 Koeien met overvolle uiers.
veemarkt Utrecht Koeien met overvolle uiers.

9 veemarkt Utrecht Koe met gebogen rug, een teken van chronische kreupelheid. Verschuift constant haar gewicht om achterpoten te ontlasten. Toont tekenen van extreme pijn (oren naar achteren, schuim in haar mond, apathisch gedrag)

10 veemarkt Utrecht Extreem vermagerde koe met een 15 cm lange en 3 cm diepe snee aan haar achterpoot. Uit de wond vloeit wondvloeistof. De poot is zodanig gezwollen dat de spieren niet eens meer herkenbaar zijn. Dit betekent dat deze koe al langere tijd in deze toestand verkeert.

11 veemarkt Utrecht Koe met zeer pijnlijke hoeven. Ze kan geen druk op haar achterpoten verdragen en verplaatst daarom steeds haar gewicht van de ene naar de andere poot. Daarnaast was ze ernstig vermagerd. Tijdens het inladen is ze uitgegleden waarop de veehandelaren haar aan haar staart omhoog trokken. Uiteindelijk is ze in een vrachtwagen geëuthanaseerd in opdracht van een bezoekende ambtenaar van het Ministerie van LNV en een AID inspecteur.

12 veemarkt Utrecht

13 veemarkt Utrecht Koe met zeer gezwollen poten. Haar voorpoot staat in een vreemde stand ten opzichte van haar schouder. Ze kan moeilijk staan. In opdracht van de bezoekende ambtenaar van het Ministerie van LNV en de AID inspecteur wordt ze ingeladen en op de parkeerplaats van de veemarkt geeuthanaseerd.

14 veemarkt Utrecht Koe met erg gebogen rug, een teken van chronische kreupelheid. Ze probeert geen gewicht op haar achterpoten te zetten om die zo te ontlasten. Toont tekenen van extreme pijn. Uiteindelijk is ook zij die dag ter plekke geeuthanaseerd.

15 veemarkt Utrecht Doodzieke koe, die niet meer in staat is om op te staan (downer koe). Handelaren proberen haar overeind te krijgen met behulp van elektrische schokken en slaan haar hard op haar hoofd en rug.

16 veemarkt Utrecht

17 Onnodig agressief gedrag tegenover de koeien.
veemarkt Utrecht Onnodig agressief gedrag tegenover de koeien.

18 veemarkt Utrecht

19 veemarkt Utrecht Koe met oornummer is in zeer slechte conditie. Haar rechtervoorpoot is gezwollen en de hak van haar linkervoorpoot is ernstig verbogen. Ze zet daarom al haar gewicht op haar achterpoten maar valt daardoor meerdere malen. Ze heeft overgegeven en er komt schuim uit haar mond. Ondanks het feit dat ze nauwelijks kan lopen wordt ze toch ingeladen.

20 veemarkt Utrecht

21 veemarkt Utrecht Koe met wond aan haar oog. Wondvloeistof en bloed vloeit uit het oog en hoewel de marktmeester dit ziet, onderneemt hij geen actie.


Download ppt "Veemarkt Utrecht Dier en Recht 2006 3-4-2017."

Verwante presentaties


Ads door Google