De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doel presentatie Deze presentatie is te gebruiken als je bij een school een presentatie over werken in de zuivelindustrie gaat houden. Maak dit je eigen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doel presentatie Deze presentatie is te gebruiken als je bij een school een presentatie over werken in de zuivelindustrie gaat houden. Maak dit je eigen."— Transcript van de presentatie:

1 Doel presentatie Deze presentatie is te gebruiken als je bij een school een presentatie over werken in de zuivelindustrie gaat houden. Maak dit je eigen presentatie door bv je bedrijfslogo toe te voegen in de Zuivel Werkt balk. Plaats in deze presentatie je eigen producten. Feed back op de presentatie meer dan welkom: Henry van Elteren Mobiel:

2 Uitleg presentatie Voor het gebruik van deze presentatie is het noodzakelijk dat je een internetverbinding hebt! Navigeer met de volgende icoontjes i.p.v. de pijltjestoets om naar de volgende slide(s) te gaan : volgende slide : naar het kaartje met zuivelbedrijven : interactieve vragen voor de groep over zuivel : terug naar “Producten uit de zuivel”

3 Uitleg presentatie 2 Voor het gebruik van deze presentatie is het noodzakelijk dat je een internetverbinding hebt! Knoppengebruik Navigeer naar het kaartje met de AOC’s Keer terug naar “Beroepen in de zuivel” Filmpje over het onderwerp op de slide Link naar een AOC met opleidingen over voeding of ROC met technische opleidingen

4 Food is Hot, Zuivel is Cool, Zuivel is the Future!

5 52 high-tech zuivelbedrijven
Met ruim medewerkers Verwerken 12 miljard!!! liter melk per jaar Om je een beeld te geven: Een olympisch zwembad 50x25x2 meter = 2,5 miljoen liter Bijna zwembaden vol per jaar! Dat is ruim 13 per dag!!

6

7 Beroepen in de zuivel voor jou!
Klik op een foto voor meer info

8 Samenwerken Een goede combinatie werk en privé Dynamisch Een mooi salaris

9 Producten uit de zuivelindustrie
Kaas Verse melkproducten Boter Melkpoeder Condens- & Koffiemelk Speciaal producten Klik op een foto voor meer info

10 Waar kan ik het leren? Beroepen in de zuivel Waar wordt het gemaakt? Zuivelproducten Wat weet jij al over zuivel? Quiz Einde presentatie

11 Kaas Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen Mozzarella Zachte witte kaas Kaas

12 Verse melkproducten Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen

13 Boter Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen Klokhuisaflevering boterbereiding

14 Melkpoeder(producten)
Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen

15 Koffie- en condensmelk
Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen

16 Speciaal producten Hier kan het bedrijf of de school zelf een specifiek filmpje inpassen, bij vragen

17 Waar kan ik iets over voeding leren?

18 Waar wordt het gemaakt?

19 Voedingsoperator De voedingsoperator werkt zelfstandig aan een onderdeel van het kaas-, boter- of melkpoederproces of is bezig verse melkproducten zoals yoghurt, vla of pudding te maken. Hij of zij bedient en bewaakt apparatuur en machines om dit proces in goede banen te leiden, controleert de kwaliteit en kan ingrijpen als dat nodig is.

20 Procesoperator De procesoperator werkt net als de voedingsoperator zelfstandig aan een onderdeel van het kaas-, boter- of melkpoederproces of is bezig verse melkproducten zoals yoghurt, vla of pudding te maken. Hij of zij bedient en bewaakt apparatuur en machines om dit proces in goede banen te leiden, controleert de kwaliteit en kan ingrijpen als dat nodig is. Verder organiseert de procesoperator de werkzaamheden en begeleidt en instrueert hij of zij de collega- operators bij productiewerkzaamheden.

21 Verpakkingsoperator De verpakkingsoperator in de zuivelindustrie verricht werkzaamheden in een verpakkingsafdeling van grote, middelgrote of kleine ondernemingen waar onder leiding van een teamleider kaas, boter, melkpoeder of verse melkproducten als yoghurt, vla of pudding worden verpakt.

22 Logistiek medewerker Een logistiek medewerker staat aan het begin en aan het einde van het productieproces. Hij of zij heeft veel aandacht voor kwaliteit en hygiëne.

23 Monteur Mensen die service aan apparatuur en installaties verrichten, zorgen ervoor dat apparatuur en installaties in huizen, kantoren en fabrieken goed blijven functioneren. Het kan gaan om machines en installaties voor de productie van allerlei verschillende dingen, bijvoorbeeld voedsel of auto's.

24 Kwaliteitsanalist / Laborant
Kijk je weleens naar series als CSI? Daarin zie je mensen die in een laboratorium allerlei tests doen. Als zoiets je leuk lijkt, is het beroep laborant vast iets voor jou! Laboranten zijn nieuwsgierige mensen die graag iets onderzoeken.

25 Teamleider Neem jij graag verantwoordelijkheid, vind je het leuk om mensen te coachen in hun werk en samen met een groepje collega’s vastgestelde, concrete doelen te halen? Misschien is teamleider binnen de zuivelindustrie dan wel iets voor jou!

26 Producttechnoloog Vind je het leuk om te koken of heb je interesse in processen en in wat er zoal allemaal in een product zit? Misschien is productontwikkelaar in de zuivelindustrie dan wel iets voor jou!

27 Planner Jij stelt de planning op die de andere medewerkers helpen een optimale productie te realiseren. Je vind het leuk om berekeningen te maken van het aantal in te zetten mensen en machines. Daarnaast hou je rekening met de benodigde voorraden.

28 Verpakkingsoperator Als verpakkingsoperator bedien en bewaak je de apparatuur en machines die het product goed en hygiënisch verpakken. Je controleert de kwaliteit van de verpakking en het product. Als laatste schakel van het productieproces voer je een belangrijke taak uit. Je kan ingrijpen als dat nodig is.

29 Allround voedingsoperator
De procesoperator werkt net als de voedingsoperator zelfstandig aan een onderdeel van het kaas-, boter- of melkpoederproces of is bezig verse melkproducten zoals yoghurt, vla of pudding te maken. Hij of zij bedient en bewaakt apparatuur en machines om dit proces in goede banen te leiden, controleert de kwaliteit en kan ingrijpen als dat nodig is. Verder organiseert de procesoperator de werkzaamheden en begeleidt en instrueert hij of zij de collega- operators bij productie-werkzaamheden.

30 Vragen?


Download ppt "Doel presentatie Deze presentatie is te gebruiken als je bij een school een presentatie over werken in de zuivelindustrie gaat houden. Maak dit je eigen."

Verwante presentaties


Ads door Google