De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen."— Transcript van de presentatie:

1 Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor
Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen van de macrostabiliteit van dijken. Van het gebruik van de bekende, gedraineerde, sterkteparameters c’ en ’ is overgestapt naar een ongedraineerde beschouwing en is aansluiting gezocht bij critical state soil mechanics, cssm. Deze overstap heeft geleid tot het gebruik van andere sterkte parameters, andere laboratoriumproeven, de introductie van nieuwe handreikingen en voorschriften en aanpassingen van de bekende software. In deze twee daagse cursus worden de ontwikkelingen op een rij gezet. Aan de hand van een klassikaal uit te werken voorbeeld worden de verschillende aspecten in theorie en praktijk behandeld. Na afronding van de cursus kunt u zelfstandig een dijk ontwerpen op het faalmechanisme macrostabiliteit. Cursus achtergrond In de cursus leert u aan de hand van de nieuwste inzichten een dijkversterking, m.b.t. het faalmechanisme macrostabiliteit, te ontwerpen. Gedurende de cursus worden blokken theorie afgewisseld met praktische oefeningen. De oefeningen betreffen zowel het leren begrijpen van het sterktegedrag van grond, als parameterbepaling en toepassing, waarbij het computer-programma D-Geo Stability wordt gebruikt. Aan het einde van de cursus heeft u aan de hand van oefeningen, voor het mechanisme Macrostabiliteit, het ontwerpproces van parameterbepaling tot beoordeling rekenresultaat, doorlopen. Doel van de cursus In deze cursus leert u: de theoretische achtergrond van cssm en bijbehorende sterkteparameters; hoe parameters voor de nieuwe werkwijze worden afgeleid uit laboratorium -, en veldmetingen; hoe belastingsgeschiedenis, POP of OCR, wordt bepaald en in rekening wordt gebracht hoe ontwerpberekeningen, met betrekking tot het faalmechanisme macrostabiliteit in D-Geo Stability worden uitgevoerd; aandachtspunten, tips en trucs uit de recente adviespraktijk. Doelgroep Geotechnische ontwerpers van dijkversterkingen. Datum 8 en 15 februari 2019 20 en 21 november 2019 Locatie Deltares Boussinesqweg 1, Delft Nederland Voorkennis Basisvaardigheden D-Geo Stability Docenten Cor Zwanenburg Raymond van der Mey Alexander van Duinen Kosten € 1125,-- PDH’s 10 PDH’s Registratie en informatie Voor registratie en informatie kunt u een mail sturen naar Juli 2019


Download ppt "Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen."

Verwante presentaties


Ads door Google