De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Het feest van het ongezuurde brood

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 3 jaar Tijdens de preek is er een kindernevendienst voor groep 1 t/m 6 van de basisschool.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e collecte is voor de kerk 2e collecte is voor de kerkelijke kassen Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. D.V. volgende week hoopt ds. Weststrate in de morgendienst en ds. A. Fokkema in de middagdienst voor te gaan.

4 Vrijdag 23 november TUA-dag Thema: ‘Vergeving’
De TUA hoopt op veel belangstelling vanuit de kerken. Graag vooraf aanmelden. Meer info:

5

6 Liturgie zondag 18 november
Mededelingen Ps. 27: 2 NB * Stil gebed * Votum en groet Joh. de Heer 5: 2 Avondmaalsviering Gebed Schriftlezingen: Exodus 12: 14-20 1 Kor. 5: 6-8 Ps. 111: 3 Kindernevendienst Preek SB. 29: 1, 4, 5 Einde kindernevendienst Collecte Dankgebed Joh. de Heer 451: 1, 3 * Geloofsbelijdenis * Sb. 15: 8 * Zegen * Staande

7 Mededelingen

8 Psalm 27: 2 NB

9 Psalm 27: 2 NB Een ding slechts kan ik van den Heer verlangen,
dit ene: dat zijn gunst mij eenmaal geev' Hem dagelijks te loven met gezangen, te wonen in zijn huis zo lang ik leef! Hoe lieflijk straalt zijn schoonheid van omhoog. Hier weidt mijn ziel met een verwonderd oog, aanschouwende hoe schoon en zuiver is zijn licht, verlichtende de duisternis.

10 Stil gebed Votum en groet
* Staande

11 Joh. de Heer 5: 2

12 Joh. de Heer 5: 2 Al de weg leidt mij mijn Heiland,
troost geeft Hij tot in de dood. Als ik zwak ben in beproeving, sterkt Hij mij met 't hemels brood. Als mijn schreden soms gaan wank'len en mijn ziel van dorst versmacht geeft Hij mij het levend water, en vernieuwt mijn levenskracht.

13 Avondmaalsviering Lezing kort avondmaalsformulier Psalm 63: 2 NB
Psalm 77: 6b+7b Afsluiting avondmaal

14 Geliefden in onze Heere Jezus Christus,
Het Avondmaal verzekert ons ervan, dat het volkomen offer van onze Heere Jezus Christus de enige grond van onze zaligheid is. Het verzegelt ons Zijn hartelijke liefde en trouw, dat Hij voor ons, die de eeuwige dood verdiend hadden, heeft willen lijden en sterven, en voor ons de levendmakende Geest verworven heeft.

15 Door Die Geest, Die in Hem als het Hoofd en ons als Zijn leden woont, hebben wij waarachtige gemeenschap met Hem en krijgen wij deel aan al Zijn schatten en gaven. De Heilige Geest verbindt ons ook onderling in broederlijke liefde, gelijk de apostel Paulus zegt: “Omdat het één brood is, zijn wij, hoevelen ook, één lichaam: wij hebben immers allen deel aan het ene brood.” (1 Kor. 10:17)

16 Met groot verlangen mogen wij samen aan het avondmaal uitzien naar de wederkomst van onze Heiland, Die ons genodigd heeft tot het bruiloftsmaal van het Lam. Dan zal Hij met ons de vrucht van de wijnstok nieuw drinken in het Koninkrijk van Zijn Vader. Laten wij ons nu voor God verootmoedigen en Hem met waarachtig geloof om Zijn genade aanroepen.

17 Psalm 63: 2 NB

18 Psalm 63: 2 NB Eens zag ik in uw tempelhof
U in uw glorie hoogverheven, wiens gunst mij meer is dan het leven, mijn lippen stamelden uw lof. Mijn leven lang wil ik U prijzen, uw naam aanbidden, want Gij voedt mij met uw kracht, Gij schenkt mij moed. O Heer, ik wil U dank bewijzen.

19 Avondmaalsviering Psalm 77: 6b+7b

20 Psalm 77: 6b+7b 'k Zei daarna; "Dit krenkt mij 't leven;
Maar God zal verand'ring geven; D' Allerhoogste maakt het goed; Na het zure geeft Hij 't zoet.“ 'k Zal nauwkeurig op Uw werken En derzelver uitkomst merken; En, in plaats van bitt're klacht, Daarvan spreken dag en nacht.

21 Slot formulier

22 Gebed

23 Schriftlezingen: Exodus 12: 14-20 1 Korinthe 5: 6-8

24 Psalm 111: 3

25 Psalm 111: 3 Hij maakte, Hij, die heerlijk is,
Zijn wond'ren een gedachtenis; Hij is barmhartig en genadig; Hij gaf hun, die Hem vrezen, spijs; En, Zijnen groten naam ten prijs, Gedenkt Hij Zijns verbonds gestadig.

26 Aanvang kindernevendienst

27 Preek

28 Het feest van het ongezuurde brood
Schriftlezingen: Exodus 12: 14-20 1 Korinthe 5: 6-8 Zingen na de preek SB. 29: 1, 4, 5

29 SB. 29: 1, 4, 5

30 SB. 29: 1 Hoe groot is toch de liefde van de Vader,
die ons in Christus met zich heeft verzoend. Wij waren ver van Hem door onze daden - Hij gaf zijn Zoon: o wonder van genade, dat Hij ons nu zijn eigen kindren noemt!

31 SB. 29: 4 Dan zal Hij zich aan ons te kennen geven,
dan geeft Hij ons zijn volheid te verstaan. 't Is deze hoop op Hem, die ons doet leven, ons kracht geeft om de zonde op te geven en achter Hem, die rein is, aan te gaan.

32 SB. 29: 5 Elk die, weerbarstig, doorgaat met de zonde,
toont dat hij God en al zijn wetten haat. Jezus kwam ons bevrijden van de zonde, Hij is in al zijn werken rein bevonden: wie blijft in Hem, die reinigt zich van kwaad.

33 Einde kindernevendienst

34 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk
2. Voedselzekerheid Mozambique Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

35 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken
Voedselzekerheid Mozambique, MOZ061 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken

36 MOZ061 Uit de tijd Wat is dat uit de tijd! Dat denk je misschien als je boeren in Zambézia ziet (in)zaaien met de hand … En het onkruid laten ze nog staan ook! diaconaatCGK @dienstenbureau

37 ZAM127 Stortregen Dat vraagt om uitleg: Het is erg droog, maar als het regent, komt het met bakken uit de lucht. De kwetsbare grond spoelt direct weg. diaconaatCGK @dienstenbureau

38 ZAM127 ‘Fijn’ onkruid Op kale grond en in groeven die de ploeg heeft nagelaten, gaat dat het hardst. Daarom is de ploeg opgeruimd én laat men het onkruid staan! diaconaatCGK @dienstenbureau

39 ‘Nieuws’ ZAM127 Uit de tijd? Nee, ‘t is dus eigenlijk een ‘nieuwe’ methode, genaamd Farming God’s way. Maar dit ‘nieuws’ moet nog wel worden verspreid … diaconaatCGK @dienstenbureau

40 Voorlichting ZAM127 Daar zet de lokale organisatie Codesa zich voor in. Trainers van Codesa gaan naar de dorpen om voorlichting te geven. diaconaatCGK @dienstenbureau

41 Hartelijk dank! Bedrag: € 30.000,- Helpt u, help jij mee? ZAM127
Missionair diaconaal werker Marjanne Hendriksen is verbonden aan dit project. Bedrag: € ,- ZAM127 Helpt u, help jij mee? Hartelijk dank! diaconaatCGK @dienstenbureau

42 Dankgebed

43 Joh. de Heer 451: 1, 3

44 Joh. de Heer 541: 1 Doorgrond mijn hart en ken mijn weg, o Heer.
Beproef m' en zie, wat niet is tot Uw eer. Is soms de weg, die 'k ga, niet goed voor mij; leid m' op de eeuw'ge weg, Heer, maak mij vrij!

45 Joh. de Heer 541: 3 Zie Heer, hier ben ik; maak me een vat voor U;
woon in mijn hart, vernieuw het, doe het nu! Verbreek mijn wil, maak m' ook van hoogmoed vrij; 'k wil in U blijven Heer, blijf Gij in mij.

46 Geloofsbelijdenis * Staande

47 SB. 15: 8 * Staande

48 SB 15: 8 Want zie, Ik schep een nieuw begin:
nieuw wordt de hemel, nieuw de aarde - dit is het deel dat Ik bewaarde voor wie Mij dient met ziel en zin. Zij denken niet meer aan 't verleden, maar vreugde straalt van hun gelaat. Geen schepsel is bedacht op kwaad in mijn domein, mijn rijk van vrede. * Staande

49 Zegen * Staande

50 Tot volgende week


Download ppt "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google