De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.irrifrance.nl In bedrijf stellen Opstellen Afrollen Werking.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.irrifrance.nl In bedrijf stellen Opstellen Afrollen Werking."— Transcript van de presentatie:

1 In bedrijf stellen Opstellen Afrollen Werking

2 In bedrijf stellen Opstellen
In bedrijf stellen Opstellen Disselsteunpoot: Plaats deze zodat de machine “vlak” staat Transportpen: Verwijder deze bij de draaikrans. Draaikrans: Gebruik de aftakas-zwengel of de hydraulische stuurventielen, draai de draaikrans zo dat deze in de juiste slangrichting staat. Steunpoten vastzetten van de machine: Hydraulisch: Steunpoten bedienen met een ventiel. Mechanisch: Verwijder eerst de borgpennen zet daarna de steunpoten door middel van de zwengel in de grond. Vergrendel de steunpoten door middel van de pennen.

3 In bedrijf stellen Opstellen
In bedrijf stellen Opstellen Verzeker u ervan dat de steunpoten stevig in de grond staan, anders dient u deze steviger in de grond te draaien. Wanneer de grond nat of zeer hard is, kunt u gebruik maken van een extra pin om de steunpoten uit te drukken  

4 In bedrijf stellen Opstellen Zakken van Sproeiwagen
In bedrijf stellen Opstellen Zakken van Sproeiwagen Automatische sproeierwagenlift : Zet de rem in werking, de positie is dan los van het slot Ontkoppel de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift, en vergrendel het in de vrije positie. Zet de versnellingsbak in z’n vrij, hendel in middelste positie. Regel de snelheid waarmee de sproeiwagen moet zakken door middel van het omhoog of omlaag bewegen van de remhendel. Hydraulische sproeierwagenlift : Bedien aan de hand van een stuurventiel de lift.

5 In bedrijf stellen Opstellen

6 In bedrijf stellen Afrollen
In bedrijf stellen Afrollen Verzeker je er voordat je de slang afrolt van dat de versnellingsbak in de vrijpositie staat . De maximale afrolsnelheid van de slang mag niet hoger zijn dan 4 km per uur. En ben er zeker van dat minimaal 1 volle winding op de drum blijft zitten dit kunt u zien aan de witte kleur van de drum.

7 In bedrijf stellen Afrollen
In bedrijf stellen Afrollen “START” drukken van de IRRICONTROL of het IRRIDOSEUR paneel, kijk of het scherm “afrollen” aangeeft.

8 In bedrijf stellen Afrollen
In bedrijf stellen Afrollen Afrollen: Koppel de sproeierwagen aan de tractor en rol de slang af. Zorg bij een eerste keer in bedrijfstellen dat de machine maximaal uitgerold wordt. Vanuit de fabriek kan de slang los op de drum zitten. Als de slang afgerold is, ga terug naar de haspel en kies 1 van de 2 beschikbare versnellingen door middel van de zwarte hefboom. Beweeg de hefboom naar je toe voor de langzame, oplopende van je af. Snelheden onder 40 m/uur - Trek de versnellingshandel Snelheden boven 40 m/uur - Duw de versnellingshandel

9 In bedrijf stellen Afrollen BELANGRIJK !
In bedrijf stellen Afrollen BELANGRIJK ! IN GEEN ENKEL GEVAL MAG DE VERSNELLINGSHANDEL GEBRUIKT WORDEN WANNEER DE MACHINE WERKT OF ALS DE SLANG ONDER SPANNING STAAT. DIT IS ZEER GEVAARLIJK EN ZAL SCHADE AAN DE VERSNELLINGSBAK VEROORZAKEN.

10 In bedrijf stellen Afrollen
Zet de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift weer vrij, zodat de lift vergrendeld wordt bij binnenkomst Zet de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift weer vrij, zodat de lift vergrendeld wordt bij binnenkomst In bedrijf stellen Afrollen Zet de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift weer vrij, zodat de lift vergrendeld wordt bij binnenkomst

11 In bedrijf stellen Werking
Zet de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift weer vrij, zodat de lift vergrendeld wordt bij binnenkomst Zet de bevestigingsarm van de sproeiwagenlift weer vrij, zodat de lift vergrendeld wordt bij binnenkomst In bedrijf stellen Werking Controleer tijdens het afrollen of de slanggeleider goed meeloopt met de slang. Controleer de eerste windingen of de slang goed ligt op de drum. Controleer ook of de slang goed in de hoeken komt te liggen. Waterdruk op de machine zetten en boven de 5,7 bar start de machine op.

12 Onderhoud (smeren) Slanggeleider Lagers van de drum + asafdichting
Onderhoud (smeren) Slanggeleider Lagers van de drum + asafdichting Turbine (niet alle merken) Balg aandrijving (niet alle merken) Draaikrans Steunpoot Wielen (haspel + sproeierwagen) Kanon (niet alle merken)

13 Onderhoud (afstellen)
Onderhoud (afstellen) Rem op drum Rem op de drum bijstellen (zodanig dat de slang niet los komt tijdens het afrollen) Eventueel remvoering vernieuwen

14 Onderhoud (afstellen)
Onderhoud (afstellen) Automatische afslag Bij mechanische machines: zodanig dat machine op tijd stopt. Bij computergestuurde machines: als extra zekerheid (na de elektronische stop)

15 Onderhoud (afstellen)
Onderhoud (afstellen) Ontlastklep Bij mechanische machines: stang afstellen + testen. Bij computergestuurde machines: testen

16 Onderhoud (afstellen)
Onderhoud (afstellen) Oprolbeveiliging Afstellen zodanig dat de slang niet méér dan de halve diameter buiten de drum kan komen. Als de slang verder komt, dan moet de ontlastklep open gaan. Mechanisch: stang afstellen Computer: schakelaar verplaatsen

17 Onderhoud (afstellen)
Onderhoud (afstellen) Drukschakelaar van de pomp Afstellen op een druk van circa 2 bar lager dan de werkdruk. Als de ontlastklep open gaat, moet de pomp (tractor/motor) stoppen. Altijd testen na afstelling !!!

18 Onderhoud (winter) Haspel
Onderhoud (winter) Haspel Slang leegblazen (indien machine niet vorstvrij staat) Regelkleppen leegblazen (altijd) Regelkleppen smeren (altijd) Alles smeren (zie smeervoorschrift) Eventueel accu aan druppellader Eventueel computer binnen leggen

19 Service Ondersteuning Telefonische ondersteuning Internet – FAQ IMS
Service Ondersteuning Telefonische ondersteuning Internet – FAQ IMS Onderdelentekeningen Handleidingen

20 Service Analyse Wat is de oorzaak van de storing?
Service Analyse Wat is de oorzaak van de storing? Electrisch of mechanisch

21 Service Storingen Bij een electrische storing of een storing in de regeling altijd beginnen met een Irritest Controleer klepjes Controleer sensoren Bij de Irritest functie moet de afgerolde meters op 0 staan dit moet handmatig gebeuren na deze test ook weer de actuele meters (die op dat moment nog afgerold zijn) handmatig invoeren.

22 Service Storingen

23 Service Storingen

24 Service Storingen Bij opstarten blijft ontlastklep open staan of gaat niet dicht. Magneetklepjes controleren waarschijnlijk staat er één vast Dit is te controleren in het computerpaneel Irritest functie” uitgangen test (handleiding) Kraantje op de ontlastklep staat dicht. Filter bij magneetjes is vuil

25 Service Storingen Haspel rolt niet op.
Service Storingen Haspel rolt niet op. Filter bij magneetklepjes is vuil Kijk wat er in het display staat. “zet oprolbeveiliging vrij” schakelaar op de beugel voor op de machine, staat tegen de beugel aan deze moet aan de onderkant van de beugel staan. “zet afslag vrij” schakelaar voor einde oprollen (waar sproeierwagen tegen aan komt als de haspel op het eind is), staat de sproeierwagen tegenaan of blijft hangen of is stuk.

26 Service Storingen Haspel rolt niet op. Magneetklepjes controleren
Service Storingen Haspel rolt niet op. Magneetklepjes controleren Sensoren controleren Bij afrollen niet op start gedrukt waardoor er geen meters geteld zijn. Dit is te controleren door op start te drukken en naar afgerolde meters te gaan. Eventueel handmatig invoeren. Staan geen afgerolde meters in op het moment dat eind schakelaar is ingedrukt, handmatig meters invoeren. Accu spanning controleren, minimaal 12 volt (230 digitaal)

27 Service Storingen Haspel rolt onregelmatig op.
Service Storingen Haspel rolt onregelmatig op. Sensor op de turbine staat niet goed afgesteld of is stuk Lucht bij de bypass klep, slangetje er even afhalen en doorlaten spuiten. Dit gebeurt meestal alleen na een winterbeurt dus bij eerste keer opstaren.

28 Service Storingen Computer staat vast doet niets meer.
Service Storingen Computer staat vast doet niets meer. Computer resetten prog. knop 10 sec ingedrukt houden. Spanning er gedurende af halen 10 seconde (stekker van paneel afhalen) Computer paneel vervangen. Let op in dit geval moet wel het paneel opnieuw ingesteld worden met de basis gegevens.

29 Service Internet Login (beschermde toegang) FAQ, vraag en antwoord
Service Internet Login (beschermde toegang) FAQ, vraag en antwoord Handleidingen Onderdelentekeningen Prijslijsten


Download ppt "Www.irrifrance.nl In bedrijf stellen Opstellen Afrollen Werking."

Verwante presentaties


Ads door Google