De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Burgerschapsvorming en slavernij in Nederland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Burgerschapsvorming en slavernij in Nederland"— Transcript van de presentatie:

1 Burgerschapsvorming en slavernij in Nederland
Slavernij en jij! Burgerschapsvorming en slavernij in Nederland

2 Burgerschapsvorming Actief burgerschap verwijst naar de bereidheid en het vermogen deel uit te maken van een gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren, in de vorm van sociale participatie, deelname aan de maatschappij en haar instituties en bekendheid met en betrokkenheid bij uitingen van de Nederlandse cultuur.

3 Actualiteit Er zouden wereldwijd zo’n 30 miljoen mensen in de slavernij leven, aldus de Global Slavery Index 2013 (GSI). Een oud zeer dat niet zomaar zal verdwijnen, wel integendeel want de laatste jaren stijgt het aantal slaven.

4 162 landen kennen officieel vastgestelde slavenhandel
162 landen kennen officieel vastgestelde slavenhandel. 76% van die slavernij vind men terug in volgende landen: Mauritanië, Haïti, Pakistan, India, Nepal, Moldavië, Benin, Ivoorkust, Gambia, China, Nigeria, Ethiopië, Rusland, Thailand, Congo, Myanmar en Bangladesh. Er ontbreken in deze lijst mogelijk een aantal landen waar het westen te grote belangen heeft en dus de slavenhandel minimaliseert tot ontkent. Denk bijvoorbeeld aan de kinderprostitutie in (armere) Aziatische landen (Vietnam, Laos, Nepal…).

5 Onder hedendaagse slavernij verstaat men mensenhandel, dwangarbeid en aan de gekende slavernij verwante toestanden zoals schuldslavernij, dwanghuwelijken, de verkoop en uitbuiting van kinderen voor arbeid en (seks)industrie en kindsoldaten.

6 Moderne slavenarbeid in EU-land Polen

7 We horen meer en meer over de slaven die verhandeld en ingezet worden door onder meer de troepen van het ISIS terroristenleger. IS handelt in vrouwen van een andere religie. Zij vinden hun goedkeuring in de Koran. (IS slavenmarkt (in scene)

8

9 Vragen en opmerking bij Verene Shepard

10

11

12


Download ppt "Burgerschapsvorming en slavernij in Nederland"

Verwante presentaties


Ads door Google