De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ReaGent is een open burgerlab voor doe-het-zelfers-wetenschappers en onze maatschappij. Het is een actieve gemeenschap van mensen die in hun vrije tijd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ReaGent is een open burgerlab voor doe-het-zelfers-wetenschappers en onze maatschappij. Het is een actieve gemeenschap van mensen die in hun vrije tijd."— Transcript van de presentatie:

1 ReaGent is een open burgerlab voor doe-het-zelfers-wetenschappers en onze maatschappij. Het is een actieve gemeenschap van mensen die in hun vrije tijd allerlei leuke wetenschappelijke dingen doen. Veel projectjes gaan over duurzaamheid, biotechnologie, technologie en onderwijs Purpose Het aanwakkeren van creativiteit in biowetenschappen Visie een wereld waarin mensen het plezier van biowetenschap herontdekt hebben en zonder belemmeringen biowetenschap kunnen gebruiken om persoonlijke waarde te creëren. Missie een platform aanbieden waarmee nieuwsgierigen creatief kunnen zijn met biowetenschappen, zonder materiële of maatschappelijke barrières. DIYbio in Ghent

2 ReaGent, a meeting place for citizens, researchers, non-profits, designers, artists, companies and much more. Currently focus on open source pharma, open source biomaterials and biodesign.' Purpose Het aanwakkeren van creativiteit in biowetenschappen Visie een wereld waarin mensen het plezier van biowetenschap herontdekt hebben en zonder belemmeringen biowetenschap kunnen gebruiken om persoonlijke waarde te creëren. Missie een platform aanbieden waarmee nieuwsgierigen creatief kunnen zijn met biowetenschappen, zonder materiële of maatschappelijke barrières.

3 - Infrastructuur, kennis, workshops, sociale evenementen, babbel -
ReaGent stelt infrastructuur en kennis ter beschikking voor iedereen die goesting heeft. Dit zijn de drie basisingrediënten waarmee we experimenteren om op een andere manier aan wetenschap te doen. Hiermee hopen we bij te dragen aan wetenschap die toegankelijk, zelfkritisch, en collaboratief is. Deze wetenschap draait niet enkel om financiering, laat creatieve vrijheid toe en heeft als doel de samenleving te verbeteren. Wetenschappers worden opnieuw gedreven door het plezier van ontdekken.

4 Projecten ReaGent Citizen Science about Climate Change
Is’t Proper? Waterkwaliteit in Gent Veel projectjes gaan over duurzaamheid, biotechnologie, technologie en onderwijs Het houdt zich bezig met een hele reeks projecten, bijvoorbeeld het gebruik van schimmel bij de productie van isolatiemateriaal of zelfs van schoenen. Voorts organiseert het workshops waar kinderen de wondere wereld van de biologie kunnen ontdekken door DNA uit bananen te halen en microscopen te bouwen met smartphones. ‘Het klassieke onderwijs gebeurt te veel op papier terwijl DIY-biologie praktisch is. Het gaat om echte ervaringen die je zelf kan gebruiken’, zegt Niek D’Hondt van ReaGent. “Gekke ideeën bestaan niet” Open insuline: eerste open source productieprotocol Poopcar: auto bouwen die op methaangas rijdt verkregen van fermentatie van mest Poopcar

5 DIYbio movement DIYbiosphere heeft vier hoofddoelen.
heel netwerk van wetenschappers en nieuwsgierigen DIYbio.org was founded in 2008 with the mission of establishing a vibrant, productive and safe community of DIY biologists.  Central to our mission is the belief that biotechnology and greater public understanding about it has the potential to benefit everyone. DIYbiosphere heeft vier hoofddoelen. Een daarvan is om een ​​centraal platform te creëren om DIYbio-initiatieven te vinden en te leren kennen. Twee is om de DIYbio-gemeenschap een eenvoudige manier te bieden om hun initiatieven te posten en te delen. Drie is om een ​​open-sourceproject te hebben om de verbinding met DIYbio-projecten, mensen en ideeën te bevorderen. vier is om de DIYbio-gemeenschap in kaart te brengen en te visualiseren.

6 DIYbio movement niet alleen in belgië, maar wereldwijd heel netwerk van DIY bio labs in garages, kelders, keuken, scholen, ... Een open platform bieden om DIYbio-initiatieven te delen en van en over anderen te leren; het bevorderen van kansen en mogelijkheden waar de DIYbio-gemeenschap verbinding kan maken, ontmoeten, ondersteunen en samenwerken. Heel netwerk: 130/140 wereldwijd Iedereen geeft toegang tot deze community Join our facebook group DIYbiosphere — take a journey through the sphere of DIYbio-related activities worldwide Find local groups, people and meetups near you Or dive into the global discussion Get an overview of current events from the blog Review the codes of ethics (transparantie, veiligheid, open source, educatie) contact met wetenschap, zelf experimenteren Het klassieke onderwijs gebeurt te veel op papier terwijl DIY-biologie praktisch is. Het gaat om echte ervaringen die je zelf kan gebruiken’, zegt Niek D’Hondt van ReaGent. DIY bio willen brug verkleinen tussen wetenschap en gewone burger verschillend van academisch

7 “DIY biologie = garage biologie, keukenbiologie of amateurbiologie”
elk groot idee is is ooit ontstaan in een kelder, garage vb amazon (garage), apple (garage), google (garage)

8 “BIOhackers = BIOpunks = BIOterror”
gedomineerd

9 onbekend is onbemind wetenschape <-> academisch

10 Tips


Download ppt "ReaGent is een open burgerlab voor doe-het-zelfers-wetenschappers en onze maatschappij. Het is een actieve gemeenschap van mensen die in hun vrije tijd."

Verwante presentaties


Ads door Google